18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAYRAMPAŞA - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Haydi Kitap Okuyarak Bilinçlenmeye

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 8 Mart tarihinde çeşitli etkinliklerle kutlanan “Dünya Kadınlar Günü”nde Bayrampaşa Belediye Başkanlığı özel bir program düzenledi.

Bayrampaşa Belediyesi Kültür Salonunda gerçekleştirilen programda: Araştırmacı – Yazar Ayla Ağabegüm’le söyleşi, Furkan Biçer ve Ekibi ile Türk Sanat Müziği ve Sema gösterisi yer aldı.

Ayla Ağabegüm yaptığı konuşmada: öncelikle meselenin insan eğitimiyle ilgili olduğunu belirtti. Gerçekte bizim toplumumuzun kadının eğitimli olmasına ve sosyal alanda aktif olarak erkeğin yanında yer almasına yabancı olmadığını, eski Türk tarihinden örneklerle vurguladı.

Daha sonraki zamanlarda da İslamiyetin Kadın’a ve eğitime önem verdiğini, bu önemin Cumhuriyet Döneminde okulların sayısının artırılarak devam ettiğini belirtti. Ancak meselenin sadece okur-yazar olmakla yeterli olamayacağını, özellikle günümüzde kadınların “Haydi Kızlar Okula” kampanyasının daha üzerine çıkarak “Haydi Kitap Okuyarak Bilinçlenmeye Birbirimizi Bilinçlendirmeye” diye bir kitap okuma ve okuduğumuz kitapları tartışma kampanyası başlatılabilir diye bir davette bulunarak, kadınlarımızın günü kutladı.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin BÜRGE ise yaptığı açılış konuşmasında; şahit olduğu bir olayı anlatarak sadece okur-yazar olmakla cahilliğin giderilemeyeceğini dair çarpıcı bir örnek verdi. Verdiği örnekte pazarda bir meyvanın fiyatını soran yaşlı bir teyzeye, pazarcı “teyze üzerinde yazıyor” diye cevap verdi. Sonra Teyze soruyu tekrarladığında pazarcı tekrar “üzerinde yazıyor dedik ya” diye cevap verince, teyze, “oğlum benim okumam-yazmam yok diye karşılık vermesi üzerine, pazarcı “desene teyze ben cahilim!” diye cevap vererek cehaletin manidar bir örneğini gösterdi. Bürge konuşmasının sonunda hanımlara yönelik gerçekleştirdiği eğitim seminerleri, bir yazar bir kitap konferansları, sağlık programları vb. çalışmalardan bahsederek, insanımızın eğitiminin hizmetindeyiz mesajını verdi.




Melek Türkmen-Kenthaber/Bayrampaşa
Yayın Tarihi : 9 Mart 2005 Çarşamba 11:55:44
Güncelleme :19 Mart 2005 Cumartesi 15:14:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?