18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAYRAMPAŞA - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

İşkence çetesi çökertildi

Bayrampaşa’da, demir alım satımı yapan bir işyeri sahibinin kardeşini kaçırıp idrar içiren, işkence yapan ve fidye isteyen 12 kişilik çete çökertildi. İfadeleri alınan şahıslar adli makamlara sevk edildi.

Rahmi Kışla Caddesi Erka Sokak Emintaş Erciyes Sitesi’nde demir, bakır ve makine alım satımı yapan Hacıbey Temurtaş’ın kardeşi Zübeyir Temurtaş, kendilerini lokantacı olarak tanıtan 4 kişi tarafından silah zoruyla kaçırıldı.

Bahçelievler Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyonlar sonucunda, çete lideri olduğu iddia edilen Kürşat Mican ile Gökmen Küçük, Cafer Sail ve Orhan Gümüş ile diğer 8 kişi yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorguları alınan şahıslardan çete lideri Kürşat Mican’ın (23), "Şirketin sahibi Temurtaş’ların akrabası olan Halil Sert (41) , bana gelerek arkadaşlarım Gökmen Küçük (26), Cafer Sail (22) ve Orhan Gümüş’ten (30) yardım istedi. Zübeyir Temurtaş’ın çok parası olduğunu, sigara kaçakçılığı yaptığını ve istedikleri kadar parayı alabileceklerin söyleyen Sert, Temurtaş’ı kaçırmamızı söyledi. Biz de, kaçırma planı yaptıktan sonra işyerine gelerek Temurtaş’ı kaçırdık. İşyerindeki kasayı silah zoruyla açtırarak senetleri, çekleri ve kasa içinde bulunan 1 adet silahı alarak, olay yerinden uzaklaştık" dediği öğrenildi.

Mican’ın sorgusunun devamında şu ifadelere yer verdi:

"Temurtaş’ı daha sonra Zeytinburnu’nda Azeri uyruklu Amin Askerov’un evine götürdük. Burada bir süre tutup, evde işkence yaptık. Burnunu, elini penseyle sıktık, bıçakla saçlarını kestik, idrar içirdik. Ceza olsun diye de tanıdık bir berbere götürerek saçlarını kazıttık. Sonra Temurtaş’a 150 milyarlık senet imzalattık ve Temurtaş’ın abisinden 75 milyar liralık fidye istedik."

Çete üyelerinin kendilerini Halo, Komiser, Kabasakal, Kemikkıran, Kelle Avcısı, Vatansever gibi takma adlarla çağırdıkları ve Kurtlar Vadisi adlı diziye özendikleri öğrenildi.
Şahıslar, alınan ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 15:47:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?