19
Mayıs
2024
Pazar
BAYRAMPAŞA - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

İstanbul'da ruhsatlı tek sağlık ocağı

Hastahane statüsünde halka hizmet veren Bayrampaşa Belediyesi Sağlık Ocağı, ücretsiz check-up taramaları ile fakir fukaraya şifa dağıtıyor…

Günde ortalama 200-250 hastanın muayene edildiği, kış aylarında ise bu rakamı ikiye katlayan Bayrampaşa Belediyesi Sağlık Ocağı uzman doktor kadrosu ile; dahiliye, kadın-doğum, diş, radyoloji, çocuk hastalıkları branşlarında faaliyetlerini sürdürüyor.

Her türlü laboratuar tetkikleri, küçük cerrahi operasyonlar, ultrason, röntgen ve kalp elektrosu çekimleri ve benzeri tetkiklerin yapıldığı Sağlık Ocağında, ruhsatlı olması sebebiyle Bağ-kur, Emekli Sandığı ve SSK’ya bağlı hastaların da muayeneleri gerçekleştirilebiliyor.Uzman doktoru, ambulansı ve hemşiresi ile; kimsesiz ve fakir aileler ile hastaneye gidemeyecek durumdaki 213 kayıtlı hastasının evlerine kadar giderek ücretsiz check-up taraması gerçekleştiren sağlık ocağı, belirli periyotlarda ücretsiz kolestrol, kan şekeri, tüberküloz, mide ülseri v.b. kampanyalar düzenleyerek halka hizmet veriyor.

İsmetpaşa Mahallesi, Tuna Caddesi üzerinde yer alan Sabri Akpınar Parkında yeşillikler içerisinde faaliyetini sürdüren Sağlık ocağı bulunduğu konum itibari ile de hastalara motivasyon sağlıyor.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge; "zamanında müdahale edilmeyen küçük bir sağlık sorunu ileride çok daha ciddi hatta geri dönüşü olmayan sorunlara sebep olabilmektedir. Önce sağlık diyerek önem verdiğimiz ve halkımızın hizmetine sunduğumuz sağlık ocağımızda , maddi imansızlıklar veya hastanelerde sıra beklemenin zorlukları nedeniyle çözüm bulamayan pek çok hasta şifa buluyor. İnsanımızın yaşam kalitesinin iyileştirilmesi adına gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalara, ilçemizin uygun bir yerinde inşa edeceğimiz ikinci Sağlık Ocağını da eklemeyi planladık ve kısa zamanda faaliyete geçecektir." dedi.



Kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2004 Pazartesi 12:52:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?