24
Mayıs
2024
Cuma
BAYRAMPAŞA - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kasaplar da bayrama hazırlandı

Bayrampaşa Belediyesi, hazırladığı AB standartlarında 'Modern Kurban Satış ve Kesim Merkezi'nden sonra kurban bayramında kurban kesim görevini üstlenecek kasapları da eğitimden geçirdi.

Bayrampaşa Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ve B.paşa Müftülüğü işbirliği ile gerçekleştirilen “Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme/ Geliştirme Eğitim Programı' na Bayrampaşa’dan 35 kursiyer katıldı.

Her yıl kurban bayramında halkımızın dini vecibelerini yerine getirmelerini sağlamak için kesim görevini üstlenen kasapların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadan, görevlerini bilinçli şekilde yerine getirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen ve Teorik ve uygulamalı olarak 2 ayrı bölümden oluşan programın; teorik bilgiler bölümünde kurban kesimi sırasında yaralanmalara karşı alınacak önlemler, ilkyardım ve insan sağlığı açısından alınması gereken önlemler, etlerin korunması, saklanması ve hijyenin sağlanması, hayvan sağlığı, kesim öncesi ve kesim sonrası muayenesi, çevre ve çevre bilinci gibi konularda eğitim verildi.

İkinci bölüm olan ve İBB. Tuzla Mezbahanesinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimde ise, kasabın nezaretinde kurban kesimi, kurbanın yüzülmesi teknikleri, etlerin parçalanması, etlerin ve derinin saklanması ile sakatatlarının çıkarılması, et ve kemiğin birbirinden ayrılması v.b. konularında eğitim verildi.

Kursu başarıyla bitiren kursiyerlere Halk Eğitim, Müftülük ve Bayrampaşa Belediyesi onaylı kurs bitirme sertifikaları verildi.






Melek TÜRKMEN-KENTHABER/B.PAŞA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2005 Salı 10:06:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?