24
Mayıs
2024
Cuma
BAYRAMPAŞA - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kent konseyi toplandı

Bayrampaşa Belediye Başkanlığı Kent Konseyi 1. Olağan Toplantısı 8 Nisan 2005 tarihinde gerçekleştirildi ve yürütme kurulu seçimini yaptı.

Toplantıya, İstanbul Milletvekili Alaaddin Büyükkaya, Bayrampaşa Kaymakamı Durmuş Gençer, belediye temsilcileri, noter, spor kulüpleri, yöresel dernek ve cami dernek yetkilileri,müftülük, kaymakamlık protokolü, muhtarlar, kent önderleri, siyasi parti temsilcileri, belediye ve il genel meclisi üyeleri ile işadamları katıldı.

24.12.2004 tarihinde yürürlükten kaldırılan 1580 sayılı Belediye Kanunu yerine ihdas edilen 5272 sayılı yeni Belediye Kanunu’nun 76 maddesinde belirtilen “Belediyeler kent yaşamında; kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek amacıyla kent konseyi kurmak zorundadır.” kanuni düzenleme yapılmadan önce Bayrampaşa Sivil inisiyatif Platformunun (BASİP) kurulmasına öncülük etmek suretiyle sivil inisiyatife ne kadar önem verdiğini ortaya koyan Bayrampaşa Belediyesi Yasal düzenlemeye uygun olarak BASİP ismini Kent Konseyi’ne çevirerek çalışmalarına başladı.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge yaptığı açılış konuşmasında “Yönetimde biz de söz istiyoruz, ilçemizin gelişimine katkıda bulunmak için biz de varız diyerek toplantımıza iştirak eden herkese çok teşekkür ediyorum. Hesap sorma ve hesap verme, hizmetlerin daha etkin olması için halkın yönetime katılma hakkının tanındığı Kent Konseyimizin ilçemize ve hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İstanbul Milletvekili Büyükkaya ise yaptığı konuşmada “Bayrampaşa Belediyesinin kurmuş olduğu BASİP ve diğer belediyelerimizin bu tür çalışmaları yeni yasada, bu maddenin de yer almasında bizlere fikir vermiş ve yol gösterici olmuştur. Merkeziyetçilikten uzak, yerinden yönetimin gerçekleştirilmesi için yaptığımız yeni Kanunun getirdikleri Belediyelerimize çok büyük sorumluluklar yüklemektedir “ dedi.

Melek TÜRKMEN / Kenthaber / Bayrampaşa
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 16:37:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?