23
Mayıs
2024
Perşembe
BAYRAMPAŞA - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kuaför salonlarına şok baskın

Bayrampaşa’da bulunan kuaför ve güzellik salonlarına zabıta ekiplerince şok baskın yapıldı. Baskında ısrarlara rağmen kilitlediği kapıyı açmayan bir işyeri sahibesinin kuaför salonuna hijyen kurallarına uyulmadığı için kapama cezası verildi.

Bayrampaşa’da bulunan kuaför ve güzellik salonlarını büyüteç altına alan Bayrampaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Muharrem Kaburgacı, beraberindeki zabıta ekipleriyle birlikte denetleme yaptı. Denetimlerde Sevinç Kocamanoğlu’na ait Lady Bayan Kuaförü’ne, vergi levhası bulunmadığı ve hijyen kurallarına uygun olmadığı için 15 gün kapama cezası verildi.

Sevil Öztürk’e ait Mirage Saç Dünyası adlı kuaföre giden ekipler, burayı hijyen açısından oldukça elverişli buldu. Belediye Başkan Yardımcısı Kaburgacı, "Burası bizim görmek istediğimiz bir yer. Böyle bir yerin Bayrampaşa’da olmasından dolayı gurur duyduk" dedi. Bu kuaföre belediye tarafından ’teşekkür belgesi’ vereceklerini ifade eden Kaburgacı, işyeri sahibini de tebrik etti.

Ekipler, Monaliza adlı kuaföre gittiklerinde ise bir sürprizle karşılaştı. İşyeri sahibi Filiz Sakızcı, ekiplerin ısrarına rağmen kilitlediği kapıyı açmadı. Polis çağırılacağının söylenmesine rağmen Sakızcı ikna edilemedi. Bu sırada gelen Sakızcı’nın eşi kapıyı açtı. Ancak gazeteciler içeriye alınmadı. Daha önce de hijyen kurallarına uymadığı için ceza verilen kuaföre 15 gün kapatma cezası verildi. Bu sırada işyeri sahibi ağladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Kaburgacı, ceza verilen işyerlerinin, eksikliklerinin giderilmediği halde süresiz kapatılacağını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 15:21:56
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 15:24:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?