18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAYRAMPAŞA - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Küçük Hikmet'in hayalleri gerçek oldu

Bayrampaşa’da ikamet eden, 14 yaşındaki Hikmet Çetin’in en büyük hayali derslerinde daha başarılı olmasını sağlayacak bir bilgisayar sahibi olmaktı. Mağdur bir ailenin tek çocuğu olan Hikmet, bu hayalinin imkansız olduğunu düşünüyordu. Ancak Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, Hikmet’in hayalini gerçeğe dönüştürdü.

Okul dönüşü belediye ekiplerini ve bilgisayarı evinde gören Hikmet “Rüyamda bile görsem inanmazdım” diyerek şaşkınlığını ve sevincini gizleyemedi.

Okuyabilmek için ailesini zorlayarak Hatay’dan İstanbul’a taşınmalarını sağlayan ve küçük yaşta çok büyük zorluklarla mücadele eden Hikmet, şu an Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu altıncı sınıf öğrencisi. Her sene takdir alan ve başarısından dolayı çift sınıf atlayarak eğitimine devam eden Hikmet aynı zamanda okul birincisi.

Adeta insanlara ders veren yaşam öyküsüyle ve okulundaki başarısıyla, azmin zaferini gözler önüne seren Hikmet “Hiçbir hesap yapmadan otobüse bindik ve İstanbul’a geldik. İstanbul’a geldiğimizde ne paramız, ne evimiz, ne de yiyeceğimiz vardı. Hepimizin tek bir isteği vardı, oda okula gidebilmemdi. Bayrampaşa Vakfı bizlere kalacak yer, yiyecek ve babama iş imkanı sağladı. Hayallerim bir bir gerçek oldu. Şimdi ise hedefim iyi bir avukat olabilmek. Hüseyin Amca’mın bana hediye ettiği bu bilgisayar, hedefime ulaşmamda büyük kolaylıklar sağlayacak. Kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi.






Melek Türkmen-Kenthaber/Bayrampaşa
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 13:16:40
Güncelleme :9 Mart 2005 Çarşamba 12:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?