23
Mayıs
2024
Perşembe
BAYRAMPAŞA - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Liseli sanatçılar büyüledi

Türkiye’de genel liseleri arasında sanat dalında ilk eğitim veren Bayrampaşa Tuna Lisesi öğrencilerinin sergi heyecanı…

Genç yetenekleri güzel sanatlar alanında yetiştirmek ve yarının sanatçıları olarak topluma kazandırmak amacıyla genel liseler arasında ilk sanat bölümü açan Tuna Lisesi öğretmen ve öğrencileri iki yıllık çalışmalarından oluşan eserlerini Bayrampaşa Belediyesi sergi salonunda sergileyerek ilk sınavlarını verdiler.

2004-2005 eğitim döneminde ilk mezunlarını verecek olan Tuna Lisesi Sanat alanı resim bölümünde öğretmen Gülizar Eser ve 9 öğrencinin eserlerinin yer aldığı sergi açılışına Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Bakırcı, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve pek çok davetli katıldı.

Tuna Lisesi Sanat Bölümü Güzel Sanatlar Fakültesi’ne yetenekli ve başarılı öğrenciler yetiştirmek amacıyla genel liseler arasında uygulanmaya başlayan ilk lise olma özelliğini taşıyor. Sanat alanında yetenekli öğrenciler arasından 9. sınıf sonunda seçim yapılarak oluşturulan sanat bölümünde iki yıl boyunca resim, plastik sanatlar, tekstil, grafik tasarım dallarında sanat eğitimi verilmekte.
Melek Türkmen-Kenthaber/Bayrampaşa
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 16:37:39
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 16:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?