27
Mayıs
2024
Pazertesi
BAYRAMPAŞA - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Şimdi okuma zamanı

Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi (Baygem) bünyesinde gençlerin kurduğu Proje Grubu “Düşün Taşın Kulübü” önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Bu çalışmalar arasında yer alan “Kitap Kumbarası” projesi ile pek çok yerin kitap ihtiyacını gideren Düşün Taşın Kulübü, gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Kitap okuma günleri düzenliyor.

‘’Kitabın gönüllü mahkûmları Kitap Okuma Günleri için 3.Kez bir araya geldi’’

Diyarbakır, Kırklareli ve Şanlıurfa’ya 1200’er adet kitap bağışında bulunan Düşün Taşın Kulübü “Kitap Kumbarası” projesi kapsamında “Kitap Okuma Günleri” düzenliyor. Her hafta Pazar günleri gerçekleştirilen kitap okuma günlerine gençler büyük ilgi gösterirken, katılım her geçen gün artıyor.

200 kişi aynı anda kitap okuyacak

Düşün Taşın Kulübü’nün düzenlediği Kitap Okuma Günleri projesinden haberdar olan Türkiye’nin dört bir yanından kitap sever; bu projenin kendi illerinde de yapılmasını istiyor. Eskişehir, Ankara ve Bursa gibi birçok ilden gelen desteklerle birlikte Kitap Okuma Günleri’nin bir ayağının da bu illerde yapılması konusunda talepler gelmeye devam ediyor. Her Kitap Okuma Günleri’nin bir diğerine göre katılımının daha fazla olmasını hedefleyen Düşün Taşın Kulübü üyeleri 22 Şubat 2009 tarihinde 200 kişinin katılacağı 4.Kitap Okuma günlerini gerçekleştirecek olmanın heyecanı ile çalışmalarını sürdürüyor.

‘Hedef; Dünyanın En Yüksek Katılımlı Kitap Okuma Etkinliğini Organize Etmek’

Türkiye'de yıllık televizyon izleme oranının %94 kitap okuma oranının ise sadece % 4,5 olduğunu, bu amaçla “Sen de bu gidişe DUR demek istiyorsan BENİMLE KİTAP OKUR MUSUN?” sloganı ile bir proje başlattıklarını ve bu projenin büyük ilgi görmesinden çok mutlu olduklarını belirten Düşün Taşın Kulübü sorumluları, bütün taleplere cevap vermeye çalıştıklarını,diğer illerde de bu etkinliği yapmak için çaba sarf ettiklerini ve hedeflerinin de Dünyanın En Yüksek Katılımlı Kitap Okuma Günlerini organize etmek olduğunu vurguladılar.

8 Şubat Pazar günü üçüncüsü gerçekleştirilen Kitap Okuma Gününde Düşün Taşın Kulübü birçok ilçeden gelen katılımcıyla 1 saat boyunca kitap okudu.Kitaplar okunduktan sonra ise her kitap kurdu ,okuduğunu katılımcılara 120 saniyede anlattı. Herkes okuduğu kitap ve yazarı hakkında düşüncelerini belirterek diğer okunan kitaplar hakkında da fikir sahibi oldu. 15 günde bir yapılacak olan Kitap Okuma Günleri farklı ilçelerde ve farklı mekânlarda gerçekleştirilmeye devam edecek.Kulüp üyeleri 7’den 70’e herkesi ‘’Kitap Okuma Günleri’’ programına davet ediyor.

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 15:29:48
Güncelleme :17 Şubat 2009 Salı 15:32:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?