5
Mayıs
2024
Pazar
BAYRAMPAŞA - BAYRAMPAŞA - İSTANBUL

Hüseyin Bürge

1955’te Kırklareli’de doğdu. İlkokulu Kırklareli'de, ortaokulu Edirne İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Lisansını İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nde tamamladı.
1986 yılına kadar Konya Ermenek Göktepe Lisesi’nde, 27 Mart 1994 yerel seçimlerine kadar İstanbul Bayrampaşa Tuna Lisesi’nde öğretmenlik ve idarecilik yaptı. 1989’da İstanbul’da yılın en iyi öğretmeni seçildi. Dil eğitimi için bir süre yurt dışına çıktı.

Mahalli İdareler Enstitüsü tarafından 1993’te verilen şehir planlaması, belediyecilik ve yöneticilik programlarını başarıyla tamamladı.

Bayrampaşa Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığı, Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyeliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği, BALMED (Balkan Medeniyetleri Derneği) başkan yardımcılığı, Uluslararası Balkan Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi çok sayıda sosyal amaçlı dernek ve vakıfta aktif görevlerde bulunmaktadır.

27 Mart 1994 yerel seçimlerine Refah Partisi’nden Bayrampaşa belediye başkan adayı olarak katıldı ve seçimlerde belediye başkanı seçildi. 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde de Fazilet Partisi’nden Bayrampaşa belediye başkanı olarak görevine devam etti. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde ise Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Bayrampaşa belediye başkanı seçildi ve halen görevini sürdürmektedir.

İngilizce ve Arapça biliyor. Evli ve üç çocuk babasıdır.
 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar