18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEŞİKTAŞ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Adliyede yangın paniği

Levent’teki İstanbul Adliyesi binasının 2. katında çıkan yangın üzerine bina tahliye edilerek, önemli dosyalar çalışanlar tarafından dışarı taşındı. İtfaiye ekipleri, üst kata da sıçrayan yangına camları kırarak müdahale etti.

Levent’teki İstanbul Adliyesi Asliye Ticaret Mahkemeleri ve Tüketici Mahkemeleri’nin bulunduğu binanın 2. katındaki 2. Ticaret Mahkemesi’nin duruşma salonunda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Kısa sürede duruşma salonunu kaplayan alevler, 3. kattaki 10. Ticaret Mahkemesi özel kalem odasını sardı. Binadakiler tahliye edilirken, önemli dosyalar da çalışanlar tarafından dışarı çıkarıldı.

Olay yerine Beşiktaş İtfaiyesi’ne bağlı çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi. İtfaiyenin camları kırarak müdahale etmesi sonucu, yangın diğer katlara sıçramadan kontrol altına alındı.

Olay yerine gelen İstanbul Adliyesi Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, "Şu anda konuyla ilgili hiçbir ilgim yok. Yangının nereden, nasıl başladığını da bilmiyorum. İçeri girip bilgileri alacağım" dedi.

Adliyeye gelen bazı avukatlar ise, "Yangının nasıl çıktığını bilmiyoruz. Bir anda 2. katta yangın çıktığını fark ettik. Dosyalarımızı alarak dışarı çıktık" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2005 Pazartesi 15:19:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?