18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEŞİKTAŞ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Ayvaz Korkmaz'ın adamlarına gözaltı

Organize suç örgütü lideri Ayvaz Korkmaz’ın 3 adamı, bir işadamından ’tahsilatçılık’ adı altında haraç istedikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

Operasyon, Cumhuriyet Sucukları şirketinin ortaklarından R.A’nın, silahlı bazı kişilerin kendisinden tehditle 200 milyar lira haraç istediğini iddia etmesi üzerine Beşiktaş’ta düzenlendi.

Şebeke elemanlarının tahsilatı gerçekleştirmek üzere işadamı R.A’nın bürosuna geldikleri esnada operasyon düzenleyen Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında M.E.B’nin de bulunduğu 3 şüpheliyi gözaltına aldı.

Zanlıların yapılan üst aramalarında ise 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Zanlılar daha sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Yapılan soruşturmada, bu kişilerin organize suç örgütü lideri Ayvaz Korkmaz’ın adamları oldukları belirlendi.

Gözaltına alınan kişilerden birinin, Bakırköy’de 6 ay önce bir işadamının darp edilmesi olayına karıştığı ve olayda Ayvaz Korkmaz ve 2 adamının gözaltına alındığı öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü’nde sorgu ve işlemleri tamamlanan zanlılar, bugün İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2005 Cuma 14:57:46
Güncelleme :3 Haziran 2005 Cuma 15:28:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?