19
Mayıs
2024
Pazar
BEŞİKTAŞ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Beşiktaş: Psikolog bayana tecavüz davasına 38 yıl hapis istemi

Şişli Zincirlikuyu’da, Psikolog F.Ş.’ye minibüs duraklarını sorduğu sırada kafasına taşla vurup daha sonra tecavüz ettiği ileri sürülen zanlı Cihan Bektaş hakkında, 38 yıl ağır hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bektaş’tan çalıntı telefonu satın aldığı ve sahte kimlik düzenlediği iddia edilen 4 kişi de sanıklar arasında yer aldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nda hazırlanan iddianamede, Cihan Bektaş’ın, kaçırdıktan sonra defalarca tecavüz ettiği F.Ş.’nin 100 milyon lirasıyla, cep telefonunu aldığı, zanlının emeline ulaştıktan sonra mağdureye 3 milyon lira yol parası verdiği belirtildi. İddianamede ayrıca, sanık Cihan Bektaş’ın, "Zorla birden fazla ırza geçmek", "Kızlık bozmak", "Silahlı gasp" ve "Sahte nüfus cüzdanı kullanmak" suçlarından cezalandırılması istenirken, Haydar Kara, Fevzi Aşçıoğlu, İlhan Durmuş ve Selahattin Ekiz adlı diğer sanıklar için ise, "Sahte nüfus cüzdanı düzenlemek" ile "Hırsızlık malını bilerek satın almak" suçlarından 3 yıla kadar hapisle yargılanmaları istendi.
Dava konusu olayın 25 Nisan 2004 günü Zincirlikuyu’da meydana geldiği, F.Ş.’nin Sarıyer’e gitmek üzere yol sorduğu sırada Bektaş’ın bıçakla tehdidiyle kaçırılarak tecavüze uğradığı ve 100 milyon lira ile cep telefonu gasp eden zanlının polise verdiği ifadesinde zaman kazanmak için mağdurenin elbiselerini uzağa fırlattıktan sonra 3 milyon lira dolmuş parası verdiğini söylediği, iddianamede anlatıldı.Öte yandan Bektaş’ın anne ve babası ayrı olduğu için sokaklarda yaşadığını, gasp ve kapkaç yaparak geçindiğini anlatarak suçlamaları kabul ettiği ve tecavüz sırasında uyuşturucu hap aldığını iddia ettiği kaydedildi.

İddianamede, Psikolog F.Ş.’nin ifadelerine de yer verildi. F.Ş. ise olayı şöyle anlattı:

"Sanık, beni bıçağıyla gırtlağımdan yakalayıp yere yatırdı. Bağırmak istedim, öldüreceğini söyleyerek tehdit etti. Kafamı yere vurmaya başladı. Sersemledim. Cep telefonumdan anneme ulaşmak istedim. O sırada annem aradı. Sanığın zorlaması yüzünden anneme 10 dakika sonra evde olacağımı söyledim. Sanık telefonumu kapatmamı istedi. Ancak sesimin duyulması için telefonumu açık bıraktım. Bu arada telefon tekrar çalınca sanık kafamı yerlere vurdu. Kendime gelmeye başladığımda bana ’Sana üç teklifim var. Zaten cep telefonunu ve paranı alacağım, bağırırsan seni öldürürüm. Benimle sevişmeni istiyorum’ dedi. Gırtlağımı sıkıyordu. Bayılmışım. Uyandığımda üstümdeydi. Büyük ihtimalle bana tecavüz etmişti. Her yerim ağrıyordu. Ne zaman kendime gelsem şahıs başımı yere vurarak beni sersemletip tecavüz etmeye çalışıyordu. Kendisine bakire olduğumu söyleyince ters ilişkiye girerek tecavüz etti. Normal ilişkiye girip girmediğini bilemiyorum."

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2004 Çarşamba 16:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?