18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEŞİKTAŞ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Beşiktaş'ta gaspçı operasyonu

Beşiktaş’ta, balık tutmaya giden 2 kişiyi bıçak zoruyla gasp ederek telefonlarını ve paralarını alan 3 şahıs, daha sonra gasp ettikleri ticari taksiyle olay yerinden kaçtı. Polisin ısrarlı takibi sonucu, gaspçılardan biri kısa sürede yakalanırken, 2 kişi ise ara sokaklar da izini kaybettirmeye çalıştı. Ellerinde bıçaklarla sokak aralarında koşan iki gaspçı, başka bir taksiyi gasp etmeye çalışırken, polis ekipleri tarafından yakalandı.
Olay, saat 07.00 sıralarında Beşiktaş’ta meydana geldi. Ulus’ta balık tutmaya giden 2 kişiyi bıçak zoruyla durduran gaspçılar, şahısların üzerinde bulunan 2 cep telefonu ve bir miktar parayı aldı. Daha sonra bir taksiyi de gasp eden saldırganlar, olay yerinden kaçmak istedi. Ancak mağdurların olayı bildirmesi üzerine 3 gaspçının peşine düşen polis, kısa sürede taksiyi durdurarak bir kişi yakalamayı başarırken, diğer iki kişi ise kaçmaya başladı. Ellerindeki bıçaklarla sokak aralarında uzun süre polisten kaçan şahıslar, Beşiktaş Ihlamur Kuyu Sokak’a kadar geldi. Polisin uyarı ateşi açmasına rağmen kaçmaya devam eden azılı gaspçılar, başka bir taksiyi gasp etmeye çalıştıkları sırada suç üstü yakalandı.
Uzun süre polise direnen iki gaspçı, bindikleri taksiden güçlükle aşağı indirildi. Elleri kelepçelenen iki saldırgan, yakalanan diğer arkadaşıyla birlikte sorgulanmak üzere, Arnavutköy Polis Merkezi’ne götürüldü.
Saldırganlar tarafından aracı gasp edilen taksi şoförü İhsan Akyıldırım, "Üç kişi koşarak arabama bindiler. Ellerinde bıçak vardı. Bana arabayı sürmemi söylediler. Gitmek istemedim. Ancak bıçakla beni tehdit ettiler" diye konuştu.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2004 Pazar 11:23:46
Güncelleme :4 Temmuz 2004 Pazar 22:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?