23
Mayıs
2024
Perşembe
BEŞİKTAŞ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Beşiktaş'ta kent kriterleri

Beşiktaş Belediyesi'nin yeni logosunu tanıtan Başkan İsmail Ünal, “Beşiktaşlıların hayatını kolaylaştıracak kısa süre içerisinde hayata geçireceği “KentKart” ve “Vatandaş İlişkileri Yönetimi Sistemin”i anlattı. Beşiktaş Belediye Başkanı 15 aylık çalışmaları konusunda kamuoyu bilgilendirme toplantısında, 28 Mart 2004 tarihinden bu güne kadar yapılanları ve geleceğe yönelik projelerini anlatan Başkan Ünal, aynı zamanda Beşiktaş Belediyesi’nin yeni logosunu tanıttı.

Beşiktaş’ın İstanbul’un aydınlık yüzü ve en kenti olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan İsmail Ünal, “İstanbul küresel bir marka olacaksa bunu gerçekleştirmekte belirleyici rol oynayacak ilçelerden biri de Beşiktaş olacaktır. Türkiye Avrupa Birliği ile müzakerelere hazırlanırken yerel yönetimlerinde kent yaşamında AB standartlarının gerçekleştirilmesi doğrultusunda hızlı adımlar atması gerektiğini belirterek şunları söyledi.

“Kentlerimiz AB kriterleri ile aynı standartlara sahip olmalıdır. Biz Beşiktaş’ta bunun için çalışıyoruz. Kuşkusuz bu hedefimize tarihi değerlerimizi unutmadan yürüyeceğiz. Beşiktaş tarihi değerlerini yaşam içinde koruyarak daha da modernleşecektir. Bugünkü toplantımızda sizlere tanıttığımız yeni logomuz bu kararlılığımızın bir ifadesidir. Beşiktaşlıların hayatını kolaylaştıracak iki önemli projemizi yakın zamanda hayata geçireceğiz. Bu projelerden biri her Beşiktaşlıya verilecek olan KentKart’tır, bu kart Beşiktaşlılar sağlık, ambulans, otopark, kültür sanat hizmetleri ve indirimli alış veriş imkanı sağlayacak.

Diğer bir projemiz ise Beşiktaş Belediyesi’nin tüm hizmetlerinden kolaylıkla yararlanılabilmesi ve hizmet kalitesinin arttırılması için hazırlanan Vatandaş İlişkileri Yönetimi Sistemi’nin ilk adımında ise, 444 44 55 no’lu telefon aracılığı ile tüm belediye işlemlerinin telefondan yapılması.

Vatandaş İlişkileri Yönetimi Sistemi’ni uygulamaya başladığımızda, hizmet bekleyen vatandaşlarımız her türlü başvuruyu oda oda dolaşmadan binamızın girişinde ki Hizmet Merkezi’ndeki vatandaş temsilcilerine yaparak en kısa sürede işlemlerinin sonuçları kendilerine ulaştırılacak. Beşiktaş Kentlisine her alanda hak ettiği hizmeti sunacağız” dedi.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2005 Pazar 10:30:35
Güncelleme :7 Ağustos 2005 Pazar 10:51:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?