26
Mayıs
2024
Pazar
BEŞİKTAŞ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Dünyanın en büyüğü

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Beşiktaş Belediye Başkan adayı Cennet Süzer, dünyanın en büyük seçim sandığı ve oy pusulasını Beşiktaş'ta sergiledi. Partililerin yardımıyla 3 metre yüksekliğindeki seçim sandığının üstüne çıkarak oy kullanan Süzer, amaçlarının Türk kadınlarını sandıkta oy kullanmaya davet etmek olduğunu söyledi.

MHP'li Cennet Süzer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Beşiktaş İskele Meydanı'nda dünyanın en büyük seçim sandığı ve oy pusulasını sergiledi. 2010 Guinness Rekorlar Kitabı'na aday gösterilen 3 metre yüksekliğe ve 2 metre genişliğe sahip seçim sandığı ile 1 metre eninde ve 8 metre boyundaki oy pusulası çevredeki vatandaşların yoğun ilgisini çekti. Şehit Aileleri Derneği, Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) ve Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği'nin (KA-DER) de destek verdiği etkinlikte konuşan Beşiktaş Belediye Başkan adayı Cennet Süzer, amaçlarının Türk kadınlarını sandıkta oy kullanmaya davet etmek olduğunu ifade etti.

Türk kadınının oy kullanma oranının düşük olduğuna dikkat çeken Süzer, "Ben Anadolu'yu karış karış gezen bir iş kadını olarak gittiğim yerlerdeki kadınlara soruyorum 'Kime oy veriyorsunuz?' diye. Ya eşinin, ya oğlunun ya da kardeşinin oy verdiği partiye oy veriyorlar. Ben kadınların özgür iradesiyle seçme hakkını kullanmalarından yanayım. Bu sandık ve oy pusulası ile kadınlarımızın dikkatini çekmeyi hedefledim. Bu adaylığımız inşallah 2010 Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek. Haydi kadınlar sandığa" dedi.

Süzer, daha sonra partililerin yardımıyla 3 metrelik sandığın üzerine çıkarak sembolik olarak oy kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 23:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?