22
Mayıs
2024
Çarşamba
BEŞİKTAŞ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Köprü viyadükünde ters şerit faciası

Boğaziçi Köprüsü girişindeki Ortaköy viyadükünde, kontrolden çıkıp ek şerit açılan bölümde bariyerlerin arasına konulan dubaları aşarak karşı şeride geçen Berk Basatemir’in kullandığı otomobil, karşı yönden gelen panelvanı biçti. Panelvandaki üç kişi öldü, iki kişi yaralandı.

KAZA dün saat 01.00 sıralarında Mecidiyeköy’den Boğaziçi Köprüsü’ne doğru giden İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencisi Berk Basatemir’in (21) kullandığı Audi A3 marka otomobil yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda Beşiktaş katılımına yaklaştığı sırada kontrolden çıktı.

DUBALARI PARÇALADI

Görgü tanıklarının aşırı hızlı olduğunu söylediği otomobil savrularak, trafiğin yoğun olduğu saatlerde uygulanan ek şeride giriş-çıkış için bariyerlerin arasında açılan bölümdeki dubaları parçalayıp karşı şeride geçti. Kontrolsüz biçimde kayan otomobil, Kadıköy yönünden gelen Renault Kangoo marka panelvanla kafa kafaya çarpıştı. Mehmet Çelik’in kullandığı panelvanla şirket yemeğinden dönenen Tülin Abay (35), Mahir Selçuk (32) ve Abdullah Çelikok (18), hayatını kaybetti, Mehmet Çelik ile Kenan Işlak ise ağır yaralandı. Otomobilde sıkışıp bacakları kırılan Berk Basatemir, Kenan Işlak ve Mehmet Çelik çeşitli hastanelere kaldırıldı. Çelik’in hayati tehlikeyi atlatamadığı belirtildi.

Yakınları, üç yıl önce eşinden ayrılan Tülin Abay’ın, Afyon Kocatepe ve Kocaeli Üniversitesi öğrencisi ikiz kızları Merve ve Meltem’i okutabilmek için bir süredir özel bir televizyonun tanıtım ve pazarlama servisinde çalıştığını söylediler.

ALKOL RAPORU SONRA

Morga gelen baba Satı Çelikok, oğlu Abdullah’ın askere gitmek için hazırlık yaptığını belirterek, "Beykent Üniversitesi’ni kazanmıştı ama, maddi imkánsızlıklar nedeniyle okula gönderemedik. Askere gidene kadar bu şirkette çalışacaktı. Dün akşam şirket yemeğine gitmiş, oradan dönüyorlardı" dedi. Cenazeler, savcılık talimatıyla otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Yakınlarına, "Yol kaygandı, çok rüzgar vardı. Ne olduğunu anlayamadım" diyen Berk Basatemir’in alkollü olup olmadığı alınan kan örneğinin Adli Tıp’ta incelemesi sonucu belli olacak.

Serkan AKKOÇ/Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 14:37:48
Güncelleme :14 Kasım 2007 Çarşamba 14:47:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?