19
Mayıs
2024
Pazar
BEŞİKTAŞ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Musahiban dairesi Başbakanlık'a tahsis

Bülent Arınç başkanlığında toplanan Meclis Başkanlık Divanı İstanbul Dolmabahçe’deki Resim Heykel Müzesi’nin yanında yer alan tarihi ’Musahiban dairesi’ni çalışma ofisi olarak kullanılmak üzere Başbakanlık’a tahsis etti.

Kararın açıklanmasında, "başbakan ve yardımcılarının İstanbul’daki çalışmalarında kullanılmak üzere Milli Saraylara bağlı köşk veya kasırlardan biri şifahi olarak talep edilmiştir" denildi.

CHP, karara tepkili

Karara tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın padişahlığa özendiğini söyledi. Başbakanın Türkiye’nin her yerinde çalışma olanağına sahip olduğunu vurgulayan Koç, "ancak böyle özel bir tahsis söz konusu olamaz" dedi.

Meclis Başkanı Arınç’ı da eleştiren Koç, "Milli Saraylar sayın Arınç’a değil, TBMM’ye emanet edilmiştir. Hangi sıfatla burayı Başbakanlık’a tahsis edebiliyor" şeklinde konuştu.

Musahiban dairesinin özelliği

Boğaz kıyısındaki iki katlı tarihi Musahiban dairesi bin 660 metrekare oturma ve 3 bin 220 metrekarede kullanım alanına sahip. Tarihi binada 33 oda, 2 orta salon, 2 adet yan salon ve müştemilat bulunuyor.
aa
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 08:17:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?