23
Mayıs
2024
Perşembe
BEŞİKTAŞ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Okulları yanan öğrencilerden eylem

Ortaköy’deki eğlence merkezi Reina’nın otoparkı olarak kullanılan, daha sonra şüpheli bir yangınla kül olan tarihi Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu öğrencileri eylem yaptı.

Yangından sonra Ortaköy’de bulunan diğer okullara kayıt yaptıran yaklaşık 90 öğrenci ve velileri, öğle saatlerinde, yanan okullarına gelerek eylem yaptı. Okul bahçesinde toplanan öğrenciler, "Okulumuzu geri istiyoruz" ve "Sakıp Dede gitti, sözler bitti" sloganları attı.

Eylem sırasında gözyaşlarına hakim olamayan bir öğrenci, "Okulumuz yandı. Biz okulumuzu geri istiyoruz. Ben burada 2 yıl okudum, anılarım var. Okulun kasıtlı olarak yakıldığına inanıyoruz" dedi. Öğrenci velilerinden biri de, "Bunlar Mustafa Kemal’in torunları. Bunlara otopark değil, eğitim gerekir" diyerek tepkisini dile getirdi.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, okul bahçesinde toplanan grup olaysız dağıldı. Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu, 22 Temmuz 2002 tarihinde bilinmeyen nedenle yanarak kullanılamaz hale gelmişti. Yangının ardından okulun alanı otopark bahçesi olarak kullanılmaya başlanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 15:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?