23
Mayıs
2024
Perşembe
BEŞİKTAŞ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Otomatik otoparka Avrupa'dan heyet

Levent’te 2002 yılında tamamlanan, 19 katı bulunan 612 araç kapasiteli ’Otomatik Otopark’ı görmek için Kopenhag’tan 34 kişilik belediye heyeti, 3 Haziran Cuma günü özel bir uçakla İstanbul’a geliyor.

Kopenhang Belediyesi yetkililerinin İstanbul’a 3. kez geldiklerini ifade eden Bahar Otomatik Otopark Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü Müştak Ağrikli, "Kopenhag Belediyesi, gelecek 10 yıllık süreçte oluşacak otopark problemini çözmek için, dünyadaki tüm otoparkları inceledikten sonra, Türkiye’de bizim yaptığımız ’otomatik otopark’ sistemini, Kopenhag’ta da uygulamak için harekete geçti.

Geçtiğimiz 4 ay içerisinde, 2 kez heyet halinde İstanbul’a gelen Kopenhag Belediyesi yetkililerini, 3. kez İstanbul’da ağırlıyoruz. Bu toplantıda, İstanbul’da uyguladığımız otomatik otopark sisteminin, otopark sorunun çözümünde ne denli etkin bir araç olduğunu anlatacağız. Mesala, otomatik otoparklar sayesinde, 50 metrekare bir alana 50 aracı park edebiliriz" dedi.

Kopenhag başta olmak üzere İspanya, İngiltere, Almanya, İtalya, Yunanistan’dan yerel yöneticiler ile mimarlardan oluşan heyetlerin otomatik otoparkı inceleyemeye geldiğini anlatan Bahar Otomatik Otopark Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü Müştak Ağrikli, dünyada birçok ülkenin otopark sorununu çözmek için projeler üzerinde çalıştığını söyledi.

İstanbul’da da ciddi bir otopark sorunu olduğuna işaret eden Genel Müdür Müştak Ağrikli, yakın gelecekte ülkemizdeki yerel yönetimlerden de aynı ilgiyi göreceklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 16:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?