18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEŞİKTAŞ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Tecavüz sanıklarına tahliye

Beşiktaş’ta Yasemin Tüzün’ü kaçırarak tecavüz ettikleri iddiasıyla aralarında Galatasaray Üniversitesi Fransızca okutmanı Gönül Dicle İpekçi’nin de bulunduğu 5 sanığın yargılandığı davada, tutuklu olan 2 sanık da tahliye edildi.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada haklarında 33 yıla kadar ağır cezası istenen tutuklu sanıklar Bedri Çeçen ve Çetin Gezen ile sanık avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar Gönül Dicle İpekçi, Bekir Utman, Mehmet HaIrullah AItaç ise duruşmaya katılmadı.

Sanıklar Bedri Çeçen ile Çetin Gezen’in avukatı Alptekin Elibol, yeni TCK’nın müvekkilleri lehine düzenlemeler getirdiğini belirterek, "Müvekkillerim açısından gasp suçunun yasal unsurlarının oluşmadığı görüşündeyiz. Burada olsa olsa fotoğraf makinesinin geri alınmasına yönelik bir eylem söz konusudur. Mağdurenin yaşam tarzı dikkate alındığında kendisinin zorla ırzına geçildiği yolundaki iddianın doğru olmadığı açıkça ortadadır. Müvekkilim kendi isteğiyle ilişkiye girmiştir. Zorla ırza geçme olayı yoktur’’ dedi.

Elibol, ayrıca müvekkillerinin beraatlerini talep etti.
Sanık Gönül Dicle İpekçi’nin avukatı Kaan Kobakoşlu ise ’’Gaspa yönelik olarak müvekkilimin doğrudan veya dolaylı biçimde bu suça iştirak ettiğine dair bir durum yoktur. Sahte plaka ve ruhsat kullanması da söz konusu değildir" şeklinde konuştu.

Sanıklar Mehmet Hayrullah Ataç ile Bekir Utkan’ın avukatları da müvekkillerinin beraatlerini istedi. Tutuklu sanıklar Çetin Gezen ile Bedri Çeçen’in üzerlerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, dosyadaki delil durumu ve 1 Nisan’da yürürlüğe girecek yeni TCK’nın sanıklar lehine getirdiği düzenlemelerle sanıkların tutuklu bulundukları süre göz önüne alınarak tahliyelerine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 15:03:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?