18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEŞİKTAŞ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Ulus-Zincirlikuyu Bağlantı Yolu' bitti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kısa zamanda oldukça önemli ulaşım yatırımlarına imza atarak yeni kavşaklar ve alternatif güzergah yolları inşa etmeye devam ediyor... İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna trafik sorunu yaşanan yol kesimlerinde ve kavşak noktalarında yolculuk süresi ve trafik yoğunluğunun azaltılması, trafik güvenliğinin sağlanarak kazaların önlenmesi amacıyla yapılan bu yatırımlar, aralıksız sürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin dev ulaşım yatırımlarından biri olan ve Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından inşa edilen Etiler-Ulus-Zinkirlikuyu Bağlantı Yolu ile Kavşağı tamamlandı. Bölge trafiğini rahatlatacak önemli adımlardan biri olan bağlantı yolu ve kavşak, 20 Şubat Cuma günü saat 11.00'de Başkan Gürtuna'nın da katılacağı bir törenle hizmete alınıyor.

İnşaat kapsamında; Etiler-Ulus ayrımında yeralan Akmerkez'den başlayarak, Ulus Mahallesi yönünden Barbaros Bulvarı ve 1. Çevre Yolu'na bağlantıyı gerçekleştiren 2 şeritli ve 3 km. uzunluğunda bir yol yapıldı. Yolun yapımı sırasında gerekli tüm altyapı imalatları ve yol üst aydınlatması da tamamlandı.

Açılışı yapılan toplam 3 kilometre uzunluğundaki yolun; 1.5 kilometresi uzunluğundaki Ulus-Zincirlikuyu Arası Bağlantı Yolu Büyükşehir Belediyesi'nce, diğer 1.5 kilometrelik bölümü ise Akmerkez yönetimi tarafından yapıldı.

Ulus-Zincirlikuyu Kavşağı ve Bağlantı Yolu İnşaatı'nın tamamlanması için, gece gündüz çalışıldı...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışma kapsamında; 1.5 kilometre uzunluğunda yol, 2x2 şeritli ve 70 metre uzunluğundaki Levazım Köprülü Kavşağı ve 1x2 şeritli ve 200 metre uzunluğunda Zincirlikuyu Altgeçit Tüneli bulunuyor. Ayrıca, yolun tamamının asfalt kaplaması ve aydınlatması da Büyükşehir Belediyesi tarafından bitirildi.

2 bin 400 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı döşenen yol inşaatı tamamlanıncaya kadar, 20 bin metre yerinde dökme fore kazık, 12 bin metreküp beton, 3 bin 500 ton demir, 10 bin metrekare prekast kaplama, 120 ton oto korkuluğu, 12 bin 700 ton yol alt temel imalatı ve 110 bin metreküp hafriyat yapıldı. Yapılan çalışmaların maliyeti, 2003 Yılı Birim Fiyatları ile yaklaşık 16 trilyon lirayı buluyor. 
  
2 Dakika'da Ulus ve Etiler!...

Yol trafiğe açıldıktan sonra Boğaziçi Köprüsü, Beşiktaş veya Mecidiyeköy yönünden gelen araçlar 2 dakikada Ulus-Etiler Bölgesi'ne varmış olacak.

Yine Ulus-Etiler yönünden gelen araçlar birkaç dakika içinde Barbaros Bulvarı – Levent istikametine veya Barbaros Bulvarı altından yeni inşa edilen 200 metre uzunluğundaki tüneli kullanarak kısa sürede 1. Çevre Yolu – Mecidiyeköy istikametine ulaşacaklar. Yolun hizmete girmesiyle Ulus ve Mecidiyeköy civarında bulunan ticaret merkezlerinin ulaşım sorunu önemli ölçüde giderilmiş olacak. Ayrıca, yoğun araç trafiğinin bulunduğu Nisbetiye Caddesi de önemli ölçüde rahatlayacak.

www.ibb.gov.tr
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2004 Cuma 20:04:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?