18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM
Belediye Sayfaları

Evde çocuk bakımı

Beşiktaş'taki 0 – 6 Yaş Evde Çocuk Bakım ve Eğitim Elemanı Yetiştirme Programı 1. Dönem Kursiyerlerin Sertifika Töreni Galatasaray Üniversitesinde Gerçekleşti. Törende ev sahibi olarak GS Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Duygun Yarsuvat bir açılış konuşması yaptı.

Yarsuvat, "Bugün burada, Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından finanse edilen ve İŞKUR tarafından yürütülen Aktif İşgücü Programları Projesi kapsamında Beşiktaş Belediyesi’nin uygulamakta olduğu bir istihdam projesinde başarılı olan adayların sertifikalarını dağıtmak üzere toplandık. Bilindiği gibi, işsizlik günümüzde yaşanan en ciddi ekonomik ve sosyal problemdir. Bu problemin çözümü için tüm kurumların aktif bir rol üstelenmesi gerekmektedir.

Beşiktaş Belediyesi de, İŞKUR tarafından yönetilen “Aktif İşgücü Programları Projesi” kapsamındaki, üniversitemizin de desteklediği, Prof.Dr. Haluk Yavuzer ve Prof. Dr. Hatice Pek’in sorumluluğundaki deneyimli bir eğitici kadrosu ile birlikte sürdürdüğü “Evde Çocuk Bakıcısı” yetiştirme programını başlatmıştır.

30 Aralık 2005 tarihinde sona erecek olan bu program kapsamında beceri kazandırılacak 90 adet genç hanımın istihdama katılmaları beklenmektedir. Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesine ulaşma idealine uygun olarak pırıl pırıl, genç kızlarımızın yetiştiği ve iş dünyasına adım attıkları bu projeyi ülkemiz için ve ülkemizin parlak geleceği için örnek bir proje olarak görmekte ve içtenlikle desteklemekteyiz.

Öte yandan Beşiktaş Belediyesi ile Galatasaray Üniversitesi uygulamalı projeler konusunda birlikte hareket etmek üzere bir işbirliği anlaşması da imzalamış bulunmaktadır. Amacımız, ulusal ve uluslararası fonlardan bölgemize ve dolayısıyla ülkemize daha fazla kaynak aktarabilmek ve toplumun sosyoekonomik gelişimine katkıda bulunmaktır.

Bu işbirliği ile Belediye’nin bölgedeki olanakları ile Üniversite’nin akademik bilgi ve deneyiminin uygulamalı projelerde buluşması amaçlanmaktadır. Bu yolla ilçedeki çeşitli sosyal sorunların etkin ve akılcı bir yoldan çözümü ile birlikte bölgede yaşam kalitesinin yükseltilmesi için önemli bir olanak yaratılmıştır. Bir yerel yönetim ile Üniversite arasında belki de ilk kez bu türden uzun süreli bir işbirliği anlaşması yapılmıştır.

Elde edeceğimiz başarıların, benzer işbirliklerinin de önünü açacağını düşünmekteyim. "

İkinci konuşmacı proje ortağı Eğitim Bilimcileri Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayla Oktay, Eğitim Bilimcileri Derneği olarak bu projenin aktif bir katılımcısı oldukları için gurur duyduklarını belirtti. Özellikle çalışan annelerin, okul öncesi dönem çocukları için ihtiyaç duyduğu titiz ve ilgili bir bakıma bu proje sayesinde nitelikli bir cevap üretebildikleri için çok mutlu olduklarını vurguladı. Bu eğitimin ilerici ve bilimsel niteliklerinin korunması ve sürdürülmesinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sorumluluk üsteleneceklerini söyleyen Oktay konuşmasını ilerici bir gençliğin yetiştirilmesinin önemini vurgulayarak bitirdi.

Son konuşmacı olarak Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal söz aldı. Bugün çok anlamlı bir diploma töreninde bir araya geldik. “0 – 6 Yaş Evde Çocuk Bakımı ve Eğitim Elemanı Yetiştirme Programı”nın ilk dönem mezunları olan 23 genç arkadaşımız sertifikalarını alacaklar. Beşiktaş Belediyesi’nin liderliğinde, Eğitim Bilimcileri Derneği’nin ortaklığıyla ve Galatasaray Üniversitesi’nin akademik desteğiyle yürütülen bu programın amacı adından belli, 0 – 6 yaş grubundaki çocukların evde bakımını ve eğitimini gerçekleştirecek elemanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Konuşmaların ardından, mezun olan kursiyerler sertifikalarını Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, GSÜ Rektörü Duygun Yarsuvat, Eğitim Bilimcileri Derneği Başkanı Ayla Oktay, Proje Eğitim Koordinatörü Haluk Yavuzer’in elinden aldılar. Daha sonrasında ise basın mensupları, kursiyerler ve davetlilerin katıldığı kokteyl gerçekleştirildi.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber-İstanbul
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 07:04:36
Güncelleme :8 Eylül 2005 Perşembe 10:35:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?