18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Ünal'ın Zafer Bayramı mesajı

"Ülkemizi işgalden kurtarmak amacıyla, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan Kurtuluş Savaşımızı zaferle taçlandıran Büyük Taarruz’un 83. yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz" diyen Ünal, mesajını şöyle sürdürdü:

"Bu taarruzla Yunan ordusu yenilgiye uğratılarak geri çekilmeye zorlandı ve 9 Eylül’de İzmir’e giren süvarilerimiz Anadolu’daki işgale son verdi.

Ancak Büyük Taarruz sadece askeri bir zafer değil, yakın tarihimizde pek çok gelişmeyi mümkün kılmış önemli bir dönüm noktasıdır. Bu zaferden yaklaşık 14 ay sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla ulusumuzun çağdaşlık yürüyüşü büyük bir ivme kazandı.

Büyük Taarruz başlarken Türk ordusuna Akdeniz’e ulaşma emrini veren Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türk ulusuna da “çağdaş uygarlık” hedefini gösterdi.

Cumhuriyetimizle birlikte ulus olarak çağdaşlaşma ve kalkınma yönünde sağladığımız ilerleme etkileyicidir. Attığımız adımları ve kazanımlarımızı en iyi temsil eden ilçelerden biri de İstanbul’un aydınlık ve çağdaş yüzü olan Beşiktaş’tır.
Yüksek eğitim ve kültür düzeyiyle, gelişmiş alt yapısıyla, modern kentsel standartlarıyla ve Batıya dönük yüzüyle ilçemiz, Kurtuluş savaşını başarıya ulaştıran ve Cumhuriyeti kuran neslin özlediği hedeflere önemli ölçüde yaklaşmıştır.

Beşiktaş Belediyesi olarak ilçemizin bu özelliğini korumak ve geliştirmek görevimizdir. Hedefimiz Beşiktaş’ı, 3 Ekim’de AB ile üyelik müzakerelerine oturmaya hazırlanan Türkiye’nin, her bakımdan Avrupa standartlarına ulaşmış bir ilçesi yapmaktır.

Bu amaçla Belediyemiz günün 24 saati yoğun bir tempoyla çalışıyor. Gücümüzü ve çalışma şevkimizi siz değerli Beşiktaşlıların desteğinden alıyoruz. Bu desteğiniz sürdüğü sürece Beşiktaş için koyduğumuz yüksek hedeflere ulaşacağımızdan kuşku duymuyorum.

Bu ülkenin bugünlere gelmesi için canlarını vermiş, kanını ve terini akıtmış kahramanları minnet ve rahmetle anarken en büyük mutluluğum, yapılan fedakarlıkların boşa gitmediğini, onlara layık olmak için canla başla çalıştığımızı Beşiktaş Belediye Başkanı olarak gururla söyleyebilmektir.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 13:32:42
Güncelleme :8 Eylül 2005 Perşembe 10:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?