17
Haziran
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Pazarcılar yol kapattı

Beşiktaş'ta trafik akışını engelledikleri gerekçesiyle pazarlarının kaldırılmasına tepki gösteren bir grup pazarcı yol kapattı. Beşiktaş Ayazma yolunda pazartesi günleri kurulan semt pazarı, belediye yetkilileri tarafından trafik akışını engelledikleri gerekçesiyle kaldırıldı.

Sabah saatlerinde tezgahlarını açmak için pazara gelen esnaf, polis ve zabıta ekipleriyle karşılaştı. Ekiplerin pazarcıları sokağa sokmaması üzerine bir grup esnaf ellerindeki sebze ve meyve kasalarını yola koyarak sokağı trafiği kapattı.

Duruma tepki gösteren pazarcılar, "Bütün vatandaşlarımız bizden memnun. İnsanlar buradan ihtiyaçlarını karşılıyordu. Beşiktaş Belediyesi böyle bir karar aldı. Kapatacaklarsa bize yer göstermelerini istiyoruz. Trafiği etkileyen bir durumumuz yok. Eğer buna bir çare bulmazlarsa, biz de Beşiktaş Belediyesi'ne giderek tüm erzaklarımızı belediye önüne yığacağız" diyerek, ellerindeki maydanoz, erik, domates gibi sebze ve meyveleri yemeğe başladı.

Pazarın kapanmasından oldukça şikayetçi olan semt sakinleri, erken saatlerde pazara geldiklerinde boş sokağı görünce, "Durumu pazarcılardan buraya gelince öğrendik. Biz taze sebze ihtiyacımızı buradan karşılıyorduk. Pazarımızı geri istiyoruz" diyerek pazarcılara destek verdi.

Öte yandan, semt sakinlerinden 300'e yakın imza toplayan pazarcılar, belediye yetkilileriyle görüşmek üzere başkanlık binasına doğru yola çıktı. Pazarcılar, ellerinde kalan meyveleri zabıta ve polis ekiplerine ikram etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2005 Pazartesi 14:33:26
Güncelleme :26 Temmuz 2005 Salı 11:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?