16
Haziran
2024
Pazar
İNSAN KAYNAKLARI

Başkan Ergül:"Zabıta esnafın korkulu rüyası"

Beykoz Belediyesi, esnafın korkulu rüyası haline gelen ve halk nezdinde olumsuz imajıyla bilinen zabıta teşkilatının hizmet kalitesini artırmak, halkın talep ve beklentilerine daha profesyonelce cevap verebilmek amacıyla düzenlenen hizmet içi eğitim sertifika töreninde özeleştiri yapılarak, sorunlar masaya yatırıldı.

İnsan psikolojisi ve empati, stres yönetimi, moral motivasyon, sosyal sorumluluk, kişisel imaj, beden dili ve iletişim becerileri gibi konularda bir hafta boyunca uygulamalı eğitimden geçirilen 50 zabıta görevlisine Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül’ün katılımıyla sertifikaları verildi.

Zabıta haftası ve zabıta teşkilatının kuruluşunun 179. yılı dolayısıyla düzenlenen toplantıda dağıtılan sertifikaları alan zabıta memurları kaliteli hizmet sözü verdiler. Performans değerlendirmesi ve özeleştirilerin de yapıldığı toplantıda, sağlıklı hizmet verilebilmesi için eğitim ve bilinçlenmenin şart olduğu vurgulandı. Bilimsel formasyon eksikliği nedeniyle yeterli verimin alınamaması, kamuoyu nezdinde zabıta teşkilatının itibarını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekildi.


Zabıtanın belediye teşkilatının temelini oluşturduğunu, görev ve sorumlulukları nedeniyle belediye personeli arasında ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, esnafın korkulu rüyası haline gelen zabıta ekiplerinin hizmet kalitesini artırmak için her türlü desteği vereceklerini söyledi.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2005 Cumartesi 00:31:49
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 14:25:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?