1
Haziran
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Fikret Mualla sergiyle anıldı

Ressam Fikret Muallâya ait 20 seçkin eser ve sanatçının Ara Güler tarafından çekilmiş portrelerinden oluşan fotoğrafların yer aldığı sergiye vatandaşlar da ilgi gösteriyor.
Şehir merkezine uzak noktalarda yaşayanları sanat yapıtlarıyla buluşturmayı amaçlayan sergiler kapsamında proje gönüllüleri tarafından katılımcılara sanatçılar hakkında aydınlatıcı bilgiler de veriliyor.

İstanbul Modern Sanat Galerisi’nin Gezici Eğitim Sergisi projesi kapsamında sergilenen eserler Beykoz Meydanı, Kanlıca ve Beykoz Belediyesi önünde ücretsiz olarak gezilebiliyor.


Fikret Mualla Hakkında;

1903 yılında İstanbul’da doğan sanatçı Galatasaray ve Saint Joseph liselerinde okuduktan sonra, mühendislik eğitimi almak için gittiği Almanya’da resim yeteneğinin farkına varır. Başarılı desen ve resim çalışmalarının Avrupa’da ilgi görmesiyle ressamlık kariyerinde önemli sıçrama yapar. Özellikle yurtdışında sergilenen resimlerinin yanı sıra, Lüküs Hayat, Deli Dolu, Saz Caz gibi oyunlara kostüm çizimleri de yaptı. Yaşamını sürdürdüğü Paris’te geçirdiği rahatsızlık nedeniyle ömrünün sonuna kadar felçli yaşayan Fikret Mualla, 1967 yılında Paris’te hayata gözlerini yumdu. Ölümünden sonra resimleri uluslar arası müzayedede yüksek değerde satılmasına rağmen oldukça rağbet gören sanatçının tüm eserleri Ankara’da adına oluşturulan müze’de toplanmıştı
mertcan
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2005 Cuma 22:55:46
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 14:27:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?