15
Haziran
2024
Cumartesi
SPOR

Beykoz'da motor heyecanı

Türkiye Rallikros Şampiyonası’nın 2005’te koşulacak final ayağı için hazırlanan toprak parkur, İstanbul Motorsporları Kulübü organizasyonuyla Riva’da izleyici karşısına çıkıyor.

Beykoz Rallikros Parkı’nda ilk start 9 Ekim Pazar günü verilecek. Türkiye Rallikros Şampiyonası toplam 6 krostan oluşuyor. Final yarışında klasmanı zorlayan pilotlar, Riva’nın yeni parkurunda kıyasıya mücadele verecekler.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilden deneyimli pilotlar kadar, ilk sınavlarını verecek yeni yüzlerin de katılım sağlayacağı yarışta şimdiden yoğun pilot kaydı gelmekte.. Yarışın kayıtlarının kapanacağı resmi tarih, 6 Ekim Perşembe saat 17.00 olarak açıklandı. Yarış ile ilgili tüm detaylar www.beykozrallikros.com da yer alıyor.

Rallikros Nedir?

Rallikros, 3 farklı kategori üzerinden koşulan, “rallinin pisti” diye adlandırabileceğimiz, toprak karakterde ve kapalı bir parkurda tekli veya çoklu çıkış ile gerçekleşen motorsporlarının bir branşıdır. Beykoz Rallikros Yarışı, tekli kalkış esası ve 5’er tur üzerinden araçların birer dakika aralıkla start alması ile koşulacak.

Beykoz Rallikros Parkı’nın Teknik Özellikleri:

Yarış yönü: Saat yönünün tersi

Parkur uzunluğu: 1200 metre

Parkur genişliği: 16 metre

Sağ viraj sayısı: 5

Sol viraj sayısı: 3

Start düzlüğü: 200 metre

Arazi yüksekliği: 25 metre

Arazi alanı: 220 dönüm

Bump: 1

Hakem noktası: 14





Beykoz Park rallikros parkuru, her noktadan yarış izlemeye olanak tanıyan doğal tribünlerle çevrelenmiş, toprak zeminli bir parkurdur.



Seyirci alanlarının parkurdan oldukça yukarıda olması ve yamaç boyunca sıralanması, rallikros keyfini doyasıya yaşatan ve aynı zamanda basın mensuplarının çalışma alanını genişleten bir unsur…



Beykoz Rallikros Parkı’nda, VIP tribünleri ve VIP otoparkı, Sekreterya, Yarış Kontrol Merkezi, Catering Alanı, Gösteri Alanları, Servis Alanı ve Teknik Kontrol Alanları bulunmaktadır.



Parkurun her noktadan izlenmesine olanak tanıyan seyirci alanları aynı zamanda Karadeniz’e bakıyor. Bu muhteşem mekanda, hızı ve doğanın keyfini bir arada sürmek için, sizi Beykoz Rallikros Yarışı’na davet ediyoruz.



NEDEN CO-PİLOT SİZ OLMAYASINIZ?



Ford Rallye Team’in şampiyon pilotlarının WRC araçlarıyla gösteri sürüşü yapacağı ve medya sponsoru Best Fm tarafından seçilen şanslı dinleyicilerin ve izleyiciler arasından seçilecek bir kişinin co-pilot koltuğuna oturacağını da ekleyelim.. Gösterilerin 9 Ekim günü sabah 10.00’dan akşam 17.30’a dek devam etmesi planlanıyor.



Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 10:27:25
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 13:47:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?