28
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ
Belediye Sayfaları

Beyoğlu gençlerine mesleki eğitim

Beyoğlu Belediyesi, Bilgi Üniversitesi ve şirketler biraraya gelerek, Beyoğlu'nda yaşayan gençler için meslek edindirme projesi gerçekleştiriyorlar. Proje, her dönem 70'in üzerinde genci eğitecek.

Beyoğlu Belediyesi ve Bilgi Üniversitesi tarfından Beyoğlu'nda yaşayan gençler için meslek edindirme kursları düzenleniyor. Projede, Beyoğlu Belediyesi kursiyer gençlere duyuru yapıp, eğitimleri organize ediyor, Bilgi Üniversitesi derslik, bilgisayar ve İngilizce eğitmenlerini, sponsor şirketler ise mesleki eğitmenleri ve kursiyerlerin stajlarını sağlıyorlar.
Her dönemde 70'in üzerinde gencin eğitildiği projeden kapsamındaki eğitimlerden biri Odeon Yazılım desteğiyle gerçekleşen Otel Önbüro Yönetimi. Ayrıca Baltaş Eğitim Danışmanlık-Baltaş ve Turizmdekariyer.com'un sahibi FGE Danışmanlık şirketlerinin desteğiyle farklı eğitimler de veriliyor.

Otellere eleman yetiştiriyor
Bazı kurslarda iş garantisi de veriliyor. Beyoğlu Belediye Bakşanı Ahmet Misbah Demircan, "Yerel yönetim, üniversite ve özel sektör işbirliğinde, o bölgede yaşayanlarla iletişimi artıran, işletmelere işgücü yaratan, bölge sakinlerine kendi bölgelerinde iş olanakları sağlayan, sonuçta çok amaçlı bir proje. Beyoğlu, bir oteller bölgesi, bu nedenle eğitimlerin içeriği de turizm konulu.
Bu proje ile hem ilçemizde yaşayan gençlere bu bölgede iş bulacakları bir alanda meslek edindiriyor, hem de otellere, gereksinim duydukları işgücünü yakın çevreden sağlama olanağı yaratıyoruz. Bu nedenle, hem sponsor turizm şirketleri hem de gençler projeye yoğun ilgi gösteriyor. Eğitim programlarına düzenli sürdürmeyi amaçlıyoruz" şeklinde konuşuyor.
İletişim için tel: 0212 243 37 25

Milliyet Kariyerim
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2006 Pazar 15:37:25
Güncelleme :15 Ocak 2006 Pazar 15:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?