3
Mayıs
2024
Cuma
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Banvit


Banvit'’in katkılarıyla Beyoğlu’nda restore edilerek Umut Çocukları Derneği bünyesinde hizmet verecek "Gece Barınağı" Devlet Bakanı Hasan Gemici tarafından hizmete açıldı.

Açılış törenine, İçişleri eski bakanı Kutlu Aktaş, sinema sanatçısı Tarık Akan, Banvit ve IBM yetkilileriyle çok sayıda davetli katıldı. Tören Gökkuşağı Ana Sınıfı ve 4 - 5’inci sınıf öğrencilerin folklör gösteriyle başladı.

Törende bir konuşma yapan Devlet Bakanı Hasan Gemici, anlamlı bir hizmette görev alan herkesi kutlayarak başladığı sözlerine, "Bizlere karayollarında arabalarımızda birşeyler satmak isteyen, orada burada kıvrılıp yattığını gördüğümüz bu çocukları görünce hepimizin içi burkuluyor ve nerede devlet, nerede insanlık diye tepki gösteriyoruz" diyerek devam etti. Gemici, sokak çocuklarını topluma kazandırmanın kolay olmadığını belirterek, "Burada herkese görev düşüyor. Hem devlete hem de hayırsever insanlar bu tür hayırlı işlere vesile olabilirler" dedi.

İçişleri eski bakanı Kutlu Aktaş da törende yaptığı konuşmada, barınağın ortaya çıkarılmasında katkısı olanlara teşekkür etti.

Umut Çocukları Derneği Başkanı Yusuf Kulca katkılarından dolayı Devlet Bakanı Hasan Gemici, İçişleri eski bakanı Kutlu Aktaş ve diğer yetkililere plaket verdi.
Banvit Gece Barınağı daha sonra bir sokak çocuğunun kestiği kurdela ile hizmete girdi. Törene katılanlar gece barınağını gezerek bilgi aldılar.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar