3
Mayıs
2024
Cuma
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

FİNANSBANK T.A.Ş.


BEYOĞLU DİLNİHAT ÖZYEĞİN LİSESİ

Beyoğlu'nda FİNANSBANK T.A.Ş.tarafından yaptırılacak olan 32 derslikli Dilnihat Özyeğin Lisesinin 18.02.2004 tarihinde inşaatına başlandı.

Projesi ve arsa tahsisi Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, inşaatı Finansbank ve Fiba Holding Şirket Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin tarafından gerçekleştirilen Dilnihat Özyeğin Lisesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Kulaksız'da yaptırılan okulun açılış töreninde, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve eşi Özleyiş Topbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, Vehbi Koç'un kızı Semahat Arsel ile çok sayıda davetli hazır bulundu.

Törende bir konuşma yapan Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, "Bu benim yaptırdığım ikinci okul. Daha önce de İzmir Bornova'da babam Cahit Özdemir adına bir okul yaptırmıştım. İstanbul'da ayrıca 7 okulda deprem çalışmaları takviyesi yaptırmaktayım. Eğitim ve öğretime yapılan her harcama, topluma yapılan harcamadır" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, eğitime yapılan her harcamanın geleceğe yapılan yatırım olduğunu ifade ederek, "Beyoğlu Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde, bu okulun projesini çizmiştim. Okullarımız hep tek tip yapılmakta. İlk defa bunun dışına çıktık. Tamamen farklı bir mimaride. Mevcut okullardan farklı bir okul yaptık. Çizmiş olduğum 4 okul projesi daha var. O projeye sahip çıkacak ve hayata geçirecek hayırseverler arıyoruz. Önümüzdeki yıl da Büyükşehir Belediyesi olarak 4 projeden biri olan açık lisenin yapımına başlayacağız. Hüsnü Özyeğin'in bu projeye sahip çıkarak, diğer hayırseverlere de örnek olduğu kanaatindeyim. Bu okulun yanında annemin, babamın, amcalarımın, dayılarımın mezarı var. Benim mezarım da burada. Öldüğüm zaman, yattığım yerden bu okula bakacağım. Bu da bana büyük mutluluk veriyor. Bu okulun en büyük özelliği, içinde özürlüler için tuvalet ve asansörün bulunması" diye konuştu.
Daha sonra söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey ise, "Bugün burada bir okulun ve bir eserin açılışını yapıyoruz. Çünkü bu okul, aynı zamanda Mimar Topbaş'ın eseridir. Ben İstanbul'u Yeditepe olarak biliyordum. Bugün buraya sekizinci tepe dikildi ve tarihe sekizinci tepe olarak geçti. 2004-2005 Eğitim-Öğretim yılında birçok yerde eğitim eksiklik ve aksaklıklarla başladı. Yalnız İstanbul'da bu sorunu tamamen hallettik. Başbakanımızın dün Şanlıurfa'da başlattığı 'Haydi Kızlar Okula' projesini biz de İstanbul'da sürdürüyoruz. İstanbul genelinde okula gitmeyen 9 bin kızdan 6 binine ulaştık ve okula kayıtlarını yaptık. Bu çalışmalarımız devam edecek" ifadelerini kullandı.
Son olarak bir konuşma yapan Vali Muammer Güler de, "İstanbul'da her yıl 5 bin dersliğe ihtiyacımız var. Eğer bu sayı 2 binde kalırsa yerimizde sayıyoruz demektir. Bu okulun geçmişteki yeri çöplüktü. Bugün o çöplükte bir gül açtı. Hüsnü Özyeğin kültür hizmetleri sadece okul yaptırmakla sınırlı değil. Kendisi tarihi eserlerimize de sahip çıkarak Mevlevihane'nin de restorasyon çalışmalarını üstlendi. Kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından, Fiba Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, konuşmacılara birer plaket verdi. Açılıştan sonra okulu gezen protokol üyeleri, okulun kapalı spor salonunda voleybol oynadı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar