2
Haziran
2024
Pazar
BEYOĞLU - BEYOĞLU - İSTANBUL

3 gence polis dayağı

Beyoğlu'nda, ilerleyen saatlerde bir kavgaya karışan Şırnaklı üç gence Güven Timleri müdahale etti.

İddiaya göre üç genç, İstiklal Caddesi ve Taksim Polis Merkezi’nin dördüncü katında elleri kelepçeli vaziyette dövüldü. 24 yaşındaki Murat Şalcı adlı genç gördüğü şiddet nedeniyle beyin kanaması geçirdi. Şalcı halen Taksim İlk Yardım Hastanesi’nde tedavi görürken; polislerin hazırladığı tutanakta, üç gencin küfredip yumruk attığı, Şalcı’nın da ‘kafasını yere vurup kendisine zarar verdiği’ ileri sürüldü.

Şırnaklı üç arkadaş, 35 yaşındaki Mervan Kurt, 31 yaşındaki Ahmet Usal ve 24 yaşındaki Ahmet Şalcı 6 Haziran gecesi Taksim’de İstiklal Caddesi’nde eğlenip alkol aldılar. Gece saat 02.00 sularında caddede yürürlerken Ahmet Şalcı ile bir grup arasında tartışma çıktı. Tartışmaya Güven Timleri müdahale etti. Ahmet Usal, 8 Haziran’da İstanbul Savcılığı’nda alınan ifadesinde, 10 kadar sivil polis tarafından dövüldüklerini ileri sürerek, şöyle dedi:

“Ne yapıyorsunuz’ diyerek biri boğazıma sarıldı. Nefesim kesilecek gibi oldu. Kurtulmak için itekledim. 4-5 arkadaşı yere yatırıp ellerimi arkadan bağladı. Beş kişi birden vurmaya başladı. Biri saçımdan tutarak yüzüme, ikisi göğüs kafesime, biri ayağıyla enseme vuruyordu. 150-metre ilerideki karanlık ara sokağa götürdüler. Orada dört şahıs vücudumun her yerine tekme tokat vurdu, yerde sürükledi. Silopili olduğumu söyleyince ‘Siz orada polis s..., biz de burada sizi s...’ dediler. Hastaneden sonra Taksim Polis Merkezi’ne götürdüler, dördüncü katta beni dövdüler. Bizi suçlu göstermek için polisin telsizini niye kırdın’ diye ifademizi aldılar.”

Mervan Kurt da “Sol gözümün altı morardı. Omzum ve çeneme darbe aldım. Dördüncü katta sinkaflı sözler ve hakaret ettiler. Polislerden birinin adı, Erdem’di” dedi.

Taksim İlk Yardım Hastanesi’nde götürülen Murat Şalcı’nın beyin kanaması geçirdiği saptandı. Şalcı’nın yüzünde, vücudunun çeşitli noktalarında darp izleri belirlendi. İstanbul Adli Tıp Şubesi’nin 8 Haziran tarihli raporunda da Ahmet Usal’ın omuzlarında, sol dirseğinde, sağ elinde, sağ yanağında ve alnında yaygın kızarıklık, şişlik ve sıyrıklar saptandı. Mervan Kurt’un sol göz altında morluk ve çenede ağrı tespit edildi.

Polis Murat Turan, Levent Karadeniz, Burak Mugul ve Erdem Ata’nın, olaydan bir saat sonra hazırladıkları anlaşılan tutanakta ise üç gencin kendilerine yumruklarla saldırdıkları iddia edilerek, şöyle yazıldı:

“Ahmet Usal isimli şahıs, polis Burak Mugul’a saldırıp ‘Polisseniz polissiniz, s... ananınızı sizin’ dediği, sonra kolunu bükerek boğazını sıkmaya ve yumruk atmaya başlamış, aşırı derecede saldırmaları üzerine kademeli şekilde zor kullanılarak büromuza intikal ettirilmek istendiği sırada gelmemek için direnmişler, Murat Şalcı isimli şahıs kafasını yere vurmaya ve kendisine zarar vermeye başlamış...”

Polisler tutanakta, ‘kafasını yere vurup kendisine zarar vermeye çalıştığı’nı iddia ettikleri, beyin kanaması geçiren Murat Şalcı’nın, ‘terör örgütüne üye olmak ve örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla kaydının olduğunu, fakat aranmadığını da not etti. Şalcı halen hastanede tedavi gördüğü için ifadesi alınamadı. Üç gencin avukatı Fazıl Ahmet Tamer, 8 Haziran’da şikayetçi oldu. 

...
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2012 Pazartesi 12:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?