16
Haziran
2024
Pazar
BEYOĞLU - BEYOĞLU - İSTANBUL

Tarlabaşı’nda otelde yangın!

Beyoğlu Tarlabaşı’nda bulunan Rixos Pera adlı otelde yangın çıktı. Yoğun dumanın yükseldiği oteldeki yangına itfaiye ekipleri müdahalede bulundu.

Beyoğlu Tepebaşı'nda bulunan Rixos Pera İstanbul Oteli'nin restoran kısmında saat  12.00 sıralarında yangın çıktı. Tadilat çalışmaları sırasında çıktığı belirtilen yangına ilk müdahaleyi otel çalışanları yaptı. Ancak kısa sürede yangının büyümesiyle olay yerine itfaiye çağrıldı. Beyoğlu, Fatih ve Şişli'den olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Otelin bulunduğu Meşruiyet Caddesi ve çevresini yoğun duman kapladı. Bu sırada otel yetkilileri, müşteri ve çalışanları dışarıya çıkardı. Bazı müşterilerin bavullarıyla oteli terk ettiği görüldü. Olay yerine kısa sürede ulaşan itfaiye ekipleri yangının çıktığı restorana girerek yangına müdahale etti.

TADİLAT YAPILIYORDU

Polis ekipleri de caddeyi trafiğe kapatarak çevre güvenliğini sağladı. İtfaiye, yaklaşık 1 saatlik süresince yanmanın büyümemesi içen çaba harcadı, bu sürede otelden dumanlar yükselmeye devam etti. Yangının çıktığı sırada restoranda tadilat yapıldığını söyleyen bir görevli, “Son bir iş kalmıştı. İşçiler çalışırken bir kaynak çapağı duvarın arasındaki izolasyonlara girmiş. Yangında bundan kaynaklı çıkmış. yaralanan olmadı" diye konuştu.

CAN KAYBI YOK

Otelden yangınla ilgili olarak yapılan açıklamada yangından dolayı can kaybı ve yaralı bulunmadığı açıklandı. Konuyla ilgili Rixos'tan gelen yazılı açıklama şöyle: "Rixos Pera İstanbul binasının üçüncü bloğunun altında yer alan restoran bölümünde yapılan tadilat sırasında sebebi bilinmeyen bir şekilde küçük çaplı bir yangın meydana gelmiş ve kısa sürede kontrol altına alınarak, söndürülmüştür. Şu anda soğutma çalışmaları ve duman tahliyesi gerçekleştirilmektir. Duman sebebiyle otelin üçüncü bloğu tamamen, ikinci bloğu kısmen boşaltılarak, misafirlerimizin güvenliği ve konaklama konforları için bölgedeki diğer otelimize transferleri gerçekleştirilerek, önlem alınmıştır. Can kaybı ve yaralı bulunmamaktadır"

...
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2014 Salı 18:41:34
Güncelleme :25 Ocak 2014 Cumartesi 10:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?