24
Mayıs
2024
Cuma
BEYOĞLU - BEYOĞLU - İSTANBUL

Bakan Günay Tophane'de

BAKAN GÜNAY, SALDIRININ YAŞANDIĞI TOPHANE'DE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

Beyoğlu'nda sanat galerisine yönelik saldırının yaşandığı Tophaneyi gezen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kahvehanede bir araya geldiği vatandaşlara çikolata ikram ederek, "Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım. Bu işi tatlıya bağlayalım" dedi.

Zarar gören sanat galerilerine geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Bakan Günay, sonrasında çevredeki dükkanları gezerek esnafla görüştü. Günay, bu sırada galerilere yönelik şikayetini dile getiren bir esnafa, "Herkesin sakin olması lazım. Yumruklaşma olayları yaşanmamalıydı" karşılığını verdi.

Esnafla, olay günü yaşananlara ilişkin sorular soran Bakan Günay, daha sonra girdiği bir kahvehanede vatandaşlara çikolata dağıttı. Tarafların barışması temennisinde bulunan Günay, "Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım. Bu işi tatlıya bağlayalım. Galerideki arkadaşlar bana 'bizler Nişantaşı'nı bırakıp buraya geldik. Buradaki insanların ve çocukların sanatla ilgilenmesi çok önemli. Olayı yapanlar buradaki esnaf değildir, mahalleli değildir. Biz buna inanıyoruz. Galerideki arkadaşlar da bana bunu söyledi" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 14:36:03
Güncelleme :3 Ekim 2010 Pazar 09:21:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?