18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYOĞLU - BEYOĞLU - İSTANBUL

Başbakanın bakkalı örnek seçildi

MÜŞTERİSİNİN ÇEYİZİNİ TAŞIYAN BAKKALA PLAKET

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kasımpaşa'daki 53 yıllık bakkalı Emin Turan, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği İSTESOB tarafından "Örnek Bakkal" seçildi.

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, Başbakan'ın çeyizini kamyonetiyle taşıyan mahalle bakkalı Emin Turan'ı "Örnek bakkal" olarak gösterip bir plaket takdim ederken, "Bakkal işte budur. Mahallesindeki herkesin yardımına koşar" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Kasımpaşa'daki bakkalı Emin Turan, İstanbul Esnaf Teşkilatı Başkanı Faik Yılmaz'ın ziyaretine oldukça duygulandı. Başbakan'ın "Mahalle bakkalı devri artık kapanmıştır" sözlerini değerlendiren Emin Turan, "O sözler yanlışlıkla söylenmiş sözler ya da dili sürçmüştür" dedi.

Ziyaret sırasında konuşan Faik Yılmaz, mahalle bakkalı devrinin hiçbir zaman kapanmayacağını ifade ederken çoğu holdingin bakkallıktan geldiğini hatırlatarak küçük esnafa önem verilmesi gerektiğini anlattı. Yılmaz, "Küçük olmadan büyük olmaz. Avrupa, büyüyecekler ve istihdam sağlayacaklar diye küçükleri el üstünde tutarken Türkiye'de bunları kapatmaya çalışıyoruz. Bu çok yanlış" diye konuştu. Bakkal Emin Turan da Başbakan Erdoğan için, "O çok çalışkan bir insan ve yanlış konuşmaz. Ayrıca onun bir takdiridir. Ya da dili sürçmüştür" ifadesini kullandı.

Bakkal Emin Turan'ın Başbakan'la ilginç bir de hatırası var: Bakkal dükkandayken Başbakan Erdoğan karşı apartmanın üçüncü katından hırsızın dışarıdan tüp çaldığını görür ve "Emin abi hırsız tüpünü çaldı" diye bağırır ve ardından koşarak aşağı iner. Başbakan ve bakkalın kovaladığı hırsız, yakalanacağını anlayınca tüpü sokakta bırakır ve kaçar. Bakkal Emin Turan bu hatırayı gülerek anlatırken "Onunla çok hatıramız var" diye sözlerini tamamladı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 17:29:05
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 18:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?