20
Mayıs
2024
Pazertesi
BEYOĞLU - BEYOĞLU - İSTANBUL

BDP'den toplu mezar protestosu

BDP'DEN TOPLU MEZAR EYLEMİ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyeleri, ortaya çıkan toplu mezarlarla ilgili olarak faillerin bulunup cezalandırılması talebiyle AK Parti İl binası önünde eylem yaptı.

Eyleme katılan BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, Güneydoğu için Kürdistan diyerek, "Kürdistan isimsiz evlatlarının mezarı haline gelmiş durumda" dedi.

BDP İstanbul İl Başkanlığı tarafından toplu mezarlarla ilgili faillerin bulunup cezalandırılması için Sütlüce'deki AK Parti İl binası önünde eylem düzenlendi. Eyleme BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, BDP İstanbul Eşbaşkanı Mustafa Avcı ve yaklaşık 300 kişi katıldı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde, göstericiler parti binasının önüne kadar gitmek istedi. Ancak polis grubun ancak parti binasının 50 metre ilerisinde açıklama yapmasına izin verdi.

TEKÇİ YAKLAŞIM

Basın açıklaması yapan Bengi Yıldız, "Kürdistan faşizme mezar olacak deniliyor. Türkiye'nin güneyinde, Irak'ta Kürdistan vardı. Kürdistan maalesef şu an isimsiz evlatlarının mezarı haline gelmiş durumda. Başbakan tek parti, tek adam, tek ses diyor. Benim sesimden başka bir şey çıkmasın diyor. Bu tekçi yaklaşımdan demokrasi çıkabilir mi? Mısır'daki olaylara seslerini çıkaranlar Ankara'da memurlara gaz bombasıyla müdahale edilmesine ses çıkarmıyor, bundan demokrasi çıkar mı? Bu zihniyet faili meçhul cinayetlerle ilgili araştırma yapıp hesap sorar mı?" dedi.

Yıldız'ın açıklamasının ardından terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atan grup olaysız dağıldı.

BDP'DEN TOPLU MEZAR EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2011 Pazar 17:59:03
Güncelleme :7 Şubat 2011 Pazartesi 11:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?