18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYOĞLU - BEYOĞLU - İSTANBUL

İstiklal pembeye boyandı

BEYOĞLU'NDAN KAHKAHALAR YÜKSELDİ...(2)

Bugün gökyüzünden 100 bin gülen pembe balon yağdı. İstiklal pembeye boyandı. Başına gülen balonlar yağan insanlar, tanıdık tanımadık demeden birbirleriyle balon oynadılar, dans ettiler, balon patlattılar, stres attılar. Böylece Simurg Turizm Yatırım A.Ş. dünya çapında ilk kez gerçekleştirilen bir organizasyona başarıyla imzasını attı.

Gülmeyi unuttuğumuz bu günlerde, Simurg Turizm Yatırım A.Ş. ve Lush Hotel kısa bir süre de olsa, ihtiyacımız olan kahkahayı bize hatırlattı. Hep birlikte gülüp, eğlenildi.

1 Nisan vesilesiyle, İstanbul Beyoğlu'nda çalışan, dolaşan ya da alışverişe çıkmış insanlar, Beyoğlu esnafı, sokak satıcısı, yaşlısı, genci, çocuğu, çingenesi, İngiliz'i, Amerikan'ı, İtalyan'ı, İspanyol'u, Alman'ı, Japon'u, Fransız'ı* hep birlikte İstiklal Caddesi boyunca, balonlarla oynadı, gülüp eğlendi.

Saat 12.00'de Taksim Meydanı'nda Ritim Orkestrası ile eş zamanlı olarak Odakule önünde Roman Grubu'nun coşkulu müziği ve danslarıyla başlayan eğlenceli etkinliğin ritmi, halkın katılımıyla yükseldi. Birlikte yapılan danslı müzikli yürüyüş sonrasında, müziğin susmasıyla, insanların üzerine Beyoğlu'ndaki binaların üzerinden 100 bin pembe gülen balon yağmasını şaşkın bir gülümsemeyle karşılayan vatandaşlar birbirleriyle balon patlatma yarışına girerek stres attılar. Az sonra Beyoğlu Belediyesi temizlik

ekiplerinin özverili çalışması ile tüm cadde eski düzenine kavuştu, çevreci bir anlayışla geri dönüştürülmek üzere gerekli yerlere gönderildi.

Beyoğlu, bu defa dünyada ve Türkiye'de ilk kez yapılan 100 bin balonlu, coşkulu ve son derece eğlenceli bir görsel şölene sahne oldu. Çocuğuyla balon oynayan anne, o anın fotoğrafını çekmeye çalışan Japonlar, ne olduğunu anlamayan Amerikalılar, tezgahını bırakıp balon peşinde koşan simitçi, mağazalardan dışarı merakla fırlayan tezgahtarlar, bir de işine yetişmeye çalışan iş adamının ayaklarına dolaşan balonlarla futbol oynamaya başlayışı ve balonları çılgınca patlatmaya çalışan gençler, çocuklar ve

görüntü alma yarışında olan binlerce basın mensubu arkadaşlar.

Kültürü, mimarisi, tarihi ve en önemlisi de farklı insan profilleriyle İstanbul'u severek, tüm değerlerine sahip çıkan bir kurum olan Simurg Turizm Yatırım A.Ş. ve Lush Hotel, İstiklal'de, pembe gülen balon yağmuruyla, dünyada ilk kez yapılan ve unutulmayacak bir organizasyona imzasını attı. Simurg Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Timur Özdemir, "İstanbul'u ve İstanbullu'yu tarihi, mimari ve kültürel dokusuyla seven, destekleyen, İstanbul'a yatırım yapan bir kurumuz. Dünyanın hep birlikte anımsadığı

bir günde, biz de İstanbullu'larla Beyoğlu'nda 'İstanbul Gülüyor'u yaşatmak istedik. Global krizin herkesi etkilediği bir zamanda, hep birlikte eğlenebileceğimizi, gülebileceğimizi hatta kahkahalar atabileceğimizi farklı bir organizasyonla paylaşmak istedik. Simurg Turizm Yatırım A.Ş. bu güne kadar yaptığı her işte farklı bir tarzı denedi ve başarıyla altından kalktı. Bundan sonra da yeni yatırımlarımız ve işlerimizle fark yaratmaya devam edeceğiz" dedi.

BEYOĞLU'NDAN KAHKAHALAR YÜKSELDİ...(2)
BEYOĞLU'NDAN KAHKAHALAR YÜKSELDİ...(2)
BEYOĞLU'NDAN KAHKAHALAR YÜKSELDİ...(2)
BEYOĞLU'NDAN KAHKAHALAR YÜKSELDİ...(2)
BEYOĞLU'NDAN KAHKAHALAR YÜKSELDİ...(2)
BEYOĞLU'NDAN KAHKAHALAR YÜKSELDİ...(2)
İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2010 Perşembe 17:21:00
Güncelleme :1 Nisan 2010 Perşembe 18:44:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?