16
Haziran
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Koç, temel atma töreninde gürledi!

Beylikdüzü’nde yapılacak olan 18 bin metrekare kapalı alana sahip Beylikdüzü Kültür Merkezinin temelini, Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı ile birlikte atan Turizm ve Kültür Bakanı Atilla KOÇ, oldukça sert açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, sözleri gayet yerinde kullanan bir insan olduğunu vurgulayan Bakan Koç; düşüncelerini şöyle konuştu: “Türkiye’nin bir çok yerindeki koroların normal kadrosu 35-40 olması gerekirken bunların kadrosu 16 ve 15’e düştü. Buralara gitmeyen, vekaleten başka illere özellikle İzmir ve Ankara’ya gelen sanatçılar; tayin yerleri Anadolu olduğu halde buralara gitmedikleri için maaşlarını bankamatik gibi alıyorlar” şeklinde açıkladı.

Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nin temel atma törenine katılan Turizm ve Kültür Bakanı Atilla KOÇ, sanatçılar arasında “Tiyatro sanatçıları, Bankamatik memuru gibi çalışıyor” şeklinde tartışma yaratan sözlerine yönelik yapılan eleştirilere “Sözlerimden rahatsız olanlar var. Çünkü onların gözüne çomak batırdım” dedi.

Polonya’da Zakopane Halk Oyunları Yarışmasında ülkemize birincilik kazandıran Beylikdüzü Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisini izleyen Bakan Koç; gönülleri fetheden bir oyun sergilendiğini vurgulayarak;. “Altaylardan Balkanlara kadar biz muhtelif oyunları, muhtelif ezgilerle en güzel oynayan milletiz. Çünkü geçmişimizde bir çok kültür çeşitliliğine beşiklik etmiş bir ülkenin; çağlar açıp çağlar kapayan ve pek çok ulusu mimari, örf, adet, kültür ve sanat alanında etkileyen bir milletin çocuklarıyız. ” dedi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı; sanat ve kültürü ışıkla buluşturmak için projelendirdikleri dev Kültür Merkezi’nin temelini atmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek; “Beldemizde; eğitim, sağlık ve ulaşım alanında attığımız büyük ve önemli adımlara; sosyal hayatı canlandırmak için ürettiğimiz ve geliştirdiğimiz projelerle, dur durak bilmeden devam ediyoruz. Bugün temelleri atılan 18 bin m2 kapalı alana sahip dev Kültür Merkezi Projesi ile belde halkının kültürel ve sosyal ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte bölgede ilk sayılabilecek bir reform gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

“Halkın kültür ve sanatla buluşma noktasının yeni adresi “Beylikdüzü” olacak” iddiasıyla yola çıktıklarını belirten Orakçı, “Bizler; elimizdeki mevcut kısıtlı imkanlarımıza rağmen, beldedeki sosyal ve kültürel hayatı geliştirmenin ve canlandırmanın da görevlerimiz arasında yer aldığı düşüncesindeyiz. Beylikdüzü’nü bir kültür ve sanat merkezi haline dönüştürmek amacıyla Kültür Merkezi Projemizi hayata geçirmek için start verdik. Bünyesinde; 650 kişilik tiyatro, 1000 metrekarelik toplantı salonu ve restoran 2000 bin metrekarelik müzik okulu, 5 adet cep sinema salonu, el sanatları kursları, satış mağazaları, çok yönlü eğitim amaçlı sınıflar ve idari bölümler, yüzme havuzları, fitness center, konservatuar salonu ve sınıflar, kütüphane, müzik aletleri ve kültürel satış fonksiyonlu dükkanlar, fuaye resim ve sergi salonu, galeriler, kapalı otopark ve Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na ait eğitim sınıfları barındıracak olan üç katlı kültür merkezi ile; bölgenin kültür üssü olmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.



Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2005 Cumartesi 16:44:08
Güncelleme :3 Eylül 2005 Cumartesi 16:54:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?