3
Mayıs
2024
Cuma
BÜYÜKÇEKMECE - İSTANBUL

Uğur Güngör


Büyükçekmece de kısa süre sonra temeli atılacak olan 3 okulun protokolü İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey in katılımıyla Büyükçekmece Belediyesi'nde yapılan bir törenle imzalandı.



Büyükçekmece Belediyesi eski meclis salonunda gerçekleştirilen törende en büyük yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu vurgulayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, tüm bağışçılara teşekkür etti. Eğitime hizmeti birinci sırada görev saydıklarını kaydeden Başkan Akgün, B.Çekmece de eğitim konusunda çok güzel işler başardığımıza inanıyorum. Valimizi bu okulların yapımı için çok zorladım, ancak kendim için değil B.Çekmece için. Bu ülkeye yapılan hizmetin ibadet gibi ebediyen devam etmesi eğitimden geçer. Geleceğimiz için bundan daha büyük hizmet olamaz'' dedi.

B.Çekmece Kaymakamı Hayrettin Altınok, B.Çekmece'ye 2.si ilköğretim okulu 1.i lise olmak üzere 3 okul kazandırıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. B.Çekmece'nin 1989 yılında ilçe olan genç bir belediye olduğunu hatırlatan Altınok, İlçemizde 103 bin öğrencimiz var. Bu yıl 15 okulumuzun yapımına başlanacak. Çünkü ilçemiz İstarbul'un en çok göç alan ilçelerinden bir tanesi. Eğitim konusunda başlatılan seferberlikten ilçemizin de yararlanıyor olması bizim için çok büyük mutluluktur şeklinde konuştu. 



İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey de yaptığı konuşmasında B.Çekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ü kardeşim olarak nitelendirirken, Başkan Akgün'e eğitim virüsü bulaşmış bir belediye başkanı olarak tanımladı. Eğitime önem veren Belediye Başkanı seçilir' diyerek konuşmasına devam eden Balıbey, Hasan Akgün eğitime önem vermesi sebebiyle 3 dönemdir belediye başkanı seçilmekte. Hasan Akgün ü bir eğitim gönüllüsü olmasının yanı sıra eğitim virüsü taşıyan bir kişi dedi. Eğitime 2,5 senede 2,5 trilyonluk yatırım yapıldığını söyleyen Balıbey, Her yıl İstanbul'a 80 bin kişi göç yoluyla gelmekte. Bu nedenle de İstanbuldaki eğitim eksiğinin giderilmesi için bu yatırımların devam etmesi gerekmektedir. şeklinde konuştu. 

Çok yakın zamanda temelleri atılacak olan 43 derslikli AkçanSA Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulunun bağışçısı AkçanSA Çim. San. A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, 9 derslikli B.Çekmece Halime Bulduk İlköğretim Okulu nun bağışçısı Hulusi Bulduk, 36 derslikli çok programlı lisenin bağışçısı Mus-Can İnş. Uğur Güngör duygularını ifade etti.

Eğitime destek kampanyası çerçevesinde yapılacak protokollerin 113.nün gerçekleştirildiğini söyleyen İstanbul Valisi Muammer Güler, Bugün 113. protokolü imzalıyoruz. Bugüne kadar eğitime yapılan bağışlar 123 trilyonu buldu. Çocuklarımızı bilgi çağımızın getirdikleri yeniliklerle yetiştirmeliyiz. Fiziki tesislerin yanı sıra bu okullarımızı teknolojik donanımlarla güçlendirmek için çabalıyoruz. Bugün İstanbul da internet bağlantısı olmayan, bilgisayar laboratuarı olmayan okul yok. Biz bunun için 50 trilyon ayırdık. Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımı artık eğitime yapılıyor. İstanbul da 15 bin derslik yapma hedefimiz var ve bunu 2 sene içinde gerçekleştireceğiz dedi. 

B.Çekmece Belediyesi nin inşaatına başlayarak yarım kalan okulları üstlenme sözü veren Vali Muammer Güler, Belediye Başkanımızın elinde bulunan tüm yarım okulları devralıyorum, bunları ben yaptıracağım, kendisi yarım okullar yapmaya devam etsin.

www.bcekmece.bel.tr

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar