17
Mayıs
2024
Cuma
ÇATALCA - İSTANBUL

İstanbul-Çatalca: Çatalcalı'lar önümüzdeki kış doğalgaz kullanabilecek

Çatalca’da doğalgaz çalışmalarını yürüten Anadolu Gaz Dağıtım Şirketi’nden yapılan açıklamada, proje çalışmalarının bittiği bildirildi.

"Çatalca’ya doğalgaz gelmeyecek, ihale iptal edildi" söylentileri devam ederken; İsmail İP’i makamında ziyaret eden Anadolu Gaz Dağıtım Şirketi yetkilileri; abonelik işlemlerine başlayacaklarını bildirdi.

Çatalca’nın Doğalgaz projesinin tamamlandığını ve önümüzdeki kış Çatalca halkının gaz kullanabileceği müjdesini veren yetkililer TRAKYA GAZ Dağıtım A.Ş. adında bir şirket kurduklarını bildirdiler. Bu şirkete Çatalca Belediyesi’nin %10 ortaklığı var. Şirketle ilgili lisans tamamlandığında çalışmalar başlayacak.

Belediye Başkanı İsmail İP açıklamasında doğalgaz birlikte Çatalca’da istihdam olanaklarının artacağına dikkat çekerek “Çatalca’mıza gelecek olan doğalgaz boru hattının geçeceği güzergâhlar harita üzerinde belirlendi. Çalışmalar ; Çatalca, Hadımköy ve Muratbey’de aynı anda başlayacak. Önümüzdeki kış Çatalcalı hemşehrilerim evlerinde doğalgazı kullanabilecekler. Vatandaşlarımızın abonelik işlemlerini yapabilmeleri için eski belediye binamızı düzenleyeceğiz. Çatalca’da doğalgaz çalışmalarının başlamasıyla birlikte esnafımızın da hareketlenecek bir takım firmalarda iş imkanı bulacak “ dedi. Evlere doğalgaz döşeyecek firmaların yetkili firmalar olmasına özen gösterileceğini, vatandaşlarında bu konuyla ilgili olarak bilgilendirileceğini söyledi.

ÇATALCA BELEDİYESİ
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2004 Cuma 15:12:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?