22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇATALCA - İSTANBUL

Otele kumarhane baskını

Jandarmanın Çatalca'da kumar oynatıldığı iddia edilen bir otele düzenlediği operasyonda, işletme sahibi ve yabancı uyruklu şahısların da aralarında bulunduğu 31 kişi suçüstü yakalandı. Gece baskınında 2 adet silah, bir miktar esrar, kumar aletleri ve kaçak içki ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan istihbari çalışmalar sonucu, Çatalca ilçesi Durusu beldesinde faaliyet gösteren bir otelde kumar oynatıldığının tespit edilmesi üzerine operasyon başlatıldı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 10 Haziran 2007 tarihinde saat 01.15 sıralarında adli makamlardan alınan arama kararıyla söz konusu otele operasyon düzenlendi. Operasyon sonucu, işletme sahibi H.Ş. ile işletme müdürü M.K. ve yabancı uyruklu şahısların da aralarında bulunduğu 31 kişi suçüstü yakalandı. H.Ş.'nin daha önce de 1 yıl içerisinde jandarma ekiplerince 2 defa daha kumar oynatmaktan gözaltına alındığı ve adli makamlara sevk edildiği öğrenildi.

Yakalanan şüpheli şahıslar üzerinde ve otelde yapılan aramada, 1 adet 9 mm çapında tabanca, 1 adet 7.65 mm çapında tabanca, 2 adet şarjör ve 7 adet fişek, 5 gram plaka esrar, bir içimlik sigara kağıdına sarılmış esrar, 2 kutu sigara sarım kağıdı, 2 adet rulet masası, 5 adet poker masası, 1 adet okey masası, 1 adet pos makinesi, 1 adet internet bağlantısında kullanılan roter cihazı, 11 adet kaçak tekila, 3 adet kaçak viski, 300 deste poker oyun kağıdı, 6 bin 36 adet para fişi (pul), 3 bin 305 YTL, 650
ruble ve 3 bin 188 dolar ele geçirildi.

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan aralarında 1 bayan, işletme sahibi H.Ş. ve işletme müdürü M.K.'nın da bulunduğu 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 15:38:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?