19
Mayıs
2024
Pazar
ÇATALCA - İSTANBUL

Otobüsçüler Kooperatifi'ni dolandıran çete mahkemede

Lösemili çocuklar ve madde bağımlıları yararına bağış topladıklarını öne süren 3’ü kadın 7 sanık hakkında, "dolandırıcılık yapmak için teşekkül oluşturmak" suçundan dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, sanıkların lösemili çocuklar ve madde bağımlıları için yardımda bulunulmasını isteyerek, dolandırıcılık yaptıkları ve bunun için teşekkül oluşturduklarının anlaşıldığı belirtilerek, sanıklardan Funda Çevikol ile Nejat Çene’nin oluşturulan teşekkülün yöneticiliğini yaptıkları kaydedildi. Çene’nin yardım istedikleri kişilere kendisini ’İçişleri Bakanlığı Müfettişi Tahsin Ata’ ya da ’Başkomiser Berkant Akın’ olarak tanıtarak yardım talebinde bulunduğu belirtilen iddianamede, alınan paranın Nurhayat Çevikol adına açılan 2 hesaba yatırıldığı anlatıldı.

İddianamede ayrıca, Gülşen Danışman, Atilla Kaş, Erdinç Demirel ve Şuayip Kaya’nın da yardımda bulunacak olanlardan para tahsilatı yaptıkları kaydedildi. Olayın Nejat Çene’nin telefonla görüştüğü Çatalca Otobüsçüler Kooperatifi Muhasebecisi Süleyman Toker’den 200 milyon lira bağışı almak için giden Gülşen Danışman’ın yakalanmasıyla ortaya çıktığı belirtilen iddianamede, Nejat Çene’nin de kendisini ’İçişleri Bakanlığı Müfettişi Tahsin Ata’ olarak tanıtıp, lösemili çocuklar için bağış istediği Bolu Seben Belde Belediyesi Hesap İşleri Müdürü Alaattin Özkök’ün Nurhayat Çevikol’un hesabına 600 milyon lira yatırmasını sağladığı belirtildi.
Bu işlerin yürütüldüğü Kasımpaşa’daki büroda yapılan aramada, bağış toplamakta kullanılan kaşe, boş fatura koçanı ve Berkant Akın adına düzenlenmiş kartvizit bulunduğunun belirtildiği iddianamede, sanıklar hakkında Bolu ve Çatalca’da "dolandırıcılık" suçundan dava açıldığı kaydedildi.

İddianamede sanıklardan Funda Çevikol ve Nejat Çene’nin "Cürüm işlemek için oluşturulan teşekkülün yöneticiliğini yapmak" suçundan 1.5 ila 3 yıl arasında ağır hapis cezasına, diğer sanıkların da "Cürüm işlemek için oluşturulan teşekküle üye olmak" suçundan 1 ila 2 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması isteniyor.
Sanıkların önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak.

İSTANBUL/ADANA-(İHA)
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2004 Cuma 18:03:16
Güncelleme :8 Eylül 2004 Çarşamba 17:43:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?