24
Mayıs
2024
Cuma
ÇATALCA - İSTANBUL

Uyanık vatandaş yıkımı engelleyemedi

Çatalca’da İSKİ’ye ait içme suyu havzalarını kirlettiği gerekçesiyle yıkımına karar verilen bir eve giden ekipler sürprizle karşılaştı. Yıkım kararı verilen evin duvarına çizilen Türk bayrağını gören ekipler, kısa bir şaşkınlığın ardından yıkımı gerçekleştirdi.

Çatalca’ya bağlı Harmanlı Köyü’ndeki bir çiftlikle bazı evler hakkında, İSKİ’ye ait içme suyu havzalarını kirlettikleri gerekçesiyle mahkemenin verdiği yıkım kararı bugün uygulandı. Devekuşu çiftliğindeki yıkım sırasında bir devekuşu molozların altında kalarak telef oldu.

Çiftliğin ardından evleri yıkmak isteyen ekipler, ev sahiplerinin tepkisiyle karşılaştı. Yazlık bir evin sahipleri, İSKİ ekiplerini yaklaştırmayarak evi kendileri yıkmaya başladı. Yıkım sırasında gerginlik olma ihtimaline karşı jandarma ekipleri de hazır bulundu.

Devekuşu çiftliğinin sahibi Saadet Eyidoğan, yıkım kararı alındığında İSKİ’den bir görevlinin gelip ’Bana 5 milyar verirseniz burası yıkılmaz’ dediğini iddia ederek, "Buna rağmen devlete mi güvenelim bilmiyoruz. Orman Bakanlığı izin veriyor, devlet neden bizi askerle karşı karşıya getiriyor?" dedi.

Ekipler, daha sonra yıkmak için gittikleri Şenol Erkin’e ait evin duvarındaki Türk bayrağını görünce bir süre bekledi. Ancak daha sonra uyanık vatandaşın evinin yıkımı gerçekleştirildi.Bu arada İSKİ havzası içinde bulunan lüks villaların ekipler tarafından yıkılmaması dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 16:58:24
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 13:58:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cemil Ongoren IP: 213.153.241.xxx Tarih : 18.07.2005 16:40:20
tabii ki villalari yikmayacaklardi, ne beklerdik ki...