5
Mayıs
2024
Pazar
ÇATALCA - İSTANBUL

Seyfi Demirsoy


Seyfi DEMİRSOY   (?-1974)

Türk İş Konfederasyonu Eski Başkanı. Yunanistan ile yapılan Mübadele antlaşması sonrasında Nasliç Kentinden Ailecek Deniz yoluyla göç eden, Türklerden olan Demirsoy ailesi Elbasan köyüne İskân edilmiş, Babası burada bulunan Şeytan Deresindeki Su değirmenini çalıştırırken Seyfi Demirsoy Elbasan köyündeki İlkokula başlamış. 

O zamanlar Köy okulları Üç yıl olduğundan İlkokulu Büyük Çekmece’de bitirmek zorunda kalmış, sonra Ortaokulu Silivri ilçesinde bitirmiş ve Bir müddet Silivri Toprak mahsulleri ofisinde Kantar memuru olarak çalışmıştır.

Daha sonra da İstanbul Bomonti Bira fabrikasına İşçi olarak girmiş, Burada çalışırken Bira fabrikaları işçileri sendikası Kurucu üyeleri arasında yer almış, Daha sonrada Başkanı seçilmiş. Üstün çalışmaları neticesinde 19 – 21 Nisan 1957 senesinde yapılan Türk İş genel kurulunda idare hayati üyeliğine getirilmiş. Faaliyetlerine devam ederken 27 Mayıs 1960 askeri ihtilali olmuş.
 
O sıralarda görevde bulunan Türk iş Başkanı Nuri Beşer 3 Haziran 1960 da istifa edince Türk iş İdare heyeti 13 – 17 günlerinde toplanarak İcra heyetini yeniden oluşturmuş. Ve Başkan vekilliğine Seyfi Demirsoy ile Celal Beyazı Getirmişti.

19 – 21 Kasım 1960 da yapılan Dördüncü Türk iş genel kurulunda Başkanlığa Seyfi Demirsoy seçilmiş Uzun başkanlığı döneminde Türk İş Yönetimiyle beraber İşçi çalışma düzeni, Sosyal Güvenlik, İşçi Eğitimi ve Parlamento ile Müşterek Ülke menfaati ön planda tutularak Toplu sözleşme kanunlarını hayata geçirmiş. Bu etkin görevleri başarıyla sürdüren Seyfi Demirsoy 28 Mayıs - 5 Haziran 1973 Tarihleri arasında yapılan 9’cu genel kurulda son kez seçilen Büyük Başkan 14 Ocak 1974 de Aramızdan ayrılmıştır.

Allah Rahmet eylesin Büyük başkan Nur içinde yat.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar