28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Topbaş:Ramazan Panayırı yenilenmeli

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tarihi dokuya zarar verdiği gerekçesiyle tartışmalara neden olan Sultanahmet'teki Ramazan panayırının yeniden düzenlenebileceğini belirterek, "Daha düzgün, daha kültürel ağırlıklı olmasını ben de arzu ediyorum" dedi.
 
Başkan Kadir Topbaş, son yıllarda Ramazan ayı boyunca Sultanahmet Meydanı'nda kurulan ve tartışmalara neden olan panayırla ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgede turizm açısından bir sıkıntı olduğuna dikkat çeken Topbaş, "Bu yıl biraz daha derli toplu yapmayı taahhüt ettiler. Sucuk ızgaraları gibi duman yapan bir takım şeyleri görmeyeceğiz. Bunun yerine Gülhane Parkı ya da başka bir yerde bunu yapabilirmiyiz diye bir çalışma yapılmasını istedim. Veya boyutu daha dar tutup, daha o bölgeyi rahatsız etmeyecek boyutta ne olabilir diye bir araştırma yapılması gerekiyor" dedi.
 
Topbaş, bu konuda talimat verdiğini doğrulayarak, "Buna katılıyorum. Sultanahmet tarihi bir alan. Orada bir panayır yerine dönüştürülmüş bir Ramazan etkinliği ki bizim geçmişteki Ramazan etkinliklerimiz bu değil. Geçmiştekine uygun, daha düzgün, daha kültürel ağırlıklı olmasını ben de arzu ediyorum" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 14:51:05
Güncelleme :15 Eylül 2006 Cuma 15:04:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?