23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

İş hanını talan ettiler

Eminönü'nde bir iş hanına giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, handaki kasaları patlatıp 80 milyar lirayı ve değerli eşyaları alarak kayıplara karıştı.

Gedikpaşa Mimar Hayrettin Mahallesi Sucu Baki Sokak 13 numaradaki Arda İş Hanı'na saat 03.00 sıralarında gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, giriş kattaki kepengi delici aletlerle kırdıktan sonra içeri girdi. Girişteki alarmı etkisiz hale getiren hırsızlar, ilk olarak 1. kattaki dericiye girmeye çalıştı. Duvarı kıran hırsızlar, önlerine çıkan kapılara açamayınca üst katlara yöneldiler. 2, 3 ve 4. katlarda bulunan kuyumcu atölyelerin demir kapılarını delici aletlerle kırdıktan sonra içeri girmeyi başaran şahıslar, dükkanların kasalarını patlattı. Kasalardaki para, çek, senet ve değerli madenleri alan hırsızlar, geldikleri yerden çıkarak kayıplara karıştı. Hırsızların yaklaşık 80 bin YTL'lik değerli eşya ve nakit parayı çaldıkları belirtildi.

Hanın 2. katında kuyumcu atölyesi bulunan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mustafa Ekşi, hırsızların kendisini takip ettiğini öne sürdü. Yurt dışından geldiği gün hırsızlığın yaşandığını ileri süren Ekşi, "Parayla geldiğimi bilen birisinin işi. Beni çok iyi takip ettiğini sanıyorum. Ödeme yapmam gerekiyordu. Sabah geldiğimde kasanın patlatılmış olduğunu gördüm. Yaklaşık 45 milyar liralık para ve değerli madenin çalınmış olduğunu gördüm. Bunlar bir kişinin işi değil" dedi.

Ekşi'den alacağı bulunan ve bu alacağını tahsil etmek için dükkana gelen Reşat Yılmaz ise, "Alacağımı tahsil etmek için geldim. Kasayı tabut gibi önüme koydular. Malların çalındığına mı üzüleyim, alacağımı tahsil edemediğime mi? Yetkilerden bu hırsızlıklara çare bulunmasını istiyoruz" diye konuştu. Derici dükkanında çalışan Neşet Karayel de, "Duvarı kırıp içeri girmeye çalışmışlar; ancak kapıları açamayınca girememişler. Bizim dükkanımızda çalınan herhangi bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Han sakinleri ise, dükkanlarda gece çalışanların olduğuna dikkat çekerek, "Bu amatörce yapılmış bir hırsızlık. Bu sese nasıl uyanmadılar hayret ediyoruz?" diye tepki gösterdi. Öte yandan, hanın 3. katında bulunan boş kasaya hırsızların dokunmaması dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2005 Salı 17:22:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?