1
Haziran
2024
Cumartesi
SAĞLIK
Belediye Sayfaları

Bayıldı, 45 dakika ambulans bekledi

Eminönü'nde, fenalık geçirip yol ortasında bayılan şahıs için çağırılan ambulans 45 dakika geç gelince vatandaşlar tepki gösterdi. Şahsa ilk müdahaleyi yapıp ambulans gelene kadar başında bekleyen vatandaşlar, sağlık görevlileriyle tartıştı.

Aksaray Caddesi'nde yürüyen Necati Badıllı adlı şahıs, birden fenalaşarak olduğu yere yığıldı. Ana cadde üzerinde yere düşüp bayılan Badıllı'ya ilk müdahale çevredeki vatandaşlardan geldi. Vatandaşlar, Badıllı'yı kaldırıma çektikten sonra onu kendine getirmeye çalıştı. Badıllı kendine gelmeyince ambulansa haber verildi.

Olay yerinde bulunan en az 10 kişinin aramasına rağmen beklenen ambulansın gelmemesi vatandaşları iyice çileden çıkardı. Vatandaşlar bu kez olay yerinden geçen bir polis ekibini durdurup yardım talep etti. Polisler de durumu telsizle merkeze bildirerek ambulans talebini tekrarladı. Bu arada bir vatandaş yakıcı güneş altında ambulans bekleyen hastaya su verdi.

Ambulans, yaklaşık 45 dakika sonra olay yerine gelince vatandaşların tepkileriyle karşılaştı. Sağlık görevlilerine bağırarak tepkilerini dile getiren vatandaşlar, "Adam kalp krizi geçirecek ambulans hala ortada yok. Hepimiz hasta için seferber olduk. En az 10 kişi cep telefonuyla 112'yi aradı. Gelmeyince polisten yardım istedik. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu diye konuştular."

Necati Badıllı, ambulansla Haseki Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Geciken ambulanstaki görevliler, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 11:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?