16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Esenler'de 2 bin kişi iftar edecek

Esenler Belediyesi Ramazan ile ilgili her türlü hazırlığı tamamladı. Birlik Mahallesi’nde bulunan Deprem Parkı’na kurulan 2 bin kişilik Ramazan Çadırı misafirlerini bekliyor. Belediye, bu yıl da Ramazan geleneğini sürdürüyor. TEM bağlantı yolu üzerinde bulunan Birlik Mahallesi’ndeki Deprem Parkı’na Ramazan Çadırı kurduklarını söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, “Bu çadırımızda her akşam yaklaşık 2 bin kişi iftarını açacak” dedi.


Mübarek Ramazan’da dev çadırlarda toplu iftar vermenin artık güzel bir gelenek halini aldığını belirten Mehmet Öcalan, “Ne mutlu ki, son yıllarda bu güzel gelenek hemen hemen bütün belediyelerimiz tarafından yaşatılmaya çalışılıyor. Bu çadırların, fakir-fukaraya sıcak yemekle iftar açtırmanın yanında, yönetenle yönetilenin aynı sofraları paylaşması, milletle beraber, iç içe olma gibi sosyal bir boyutu da var. İnşallah bu güzel gelenek, bütün belediyelerimizin iştirakiyle ebediyen devam eder” diye konuştu.

Ramazan çadırının zengin, fakir, genç, ihtiyar, başı açık, başörtülü, sakallı sakalsız herkese açık olduğunu söyleyen Mehmet Öcalan, “Zaten Ramazan’ın ruhuna uyan da budur. Bu sofra herkese açık. Cenab-ı Allah Ramazan’ı ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlı kılsın” dedi.

Kurulan bu Ramazan Çadırı’nda teravihten sonra da kültür-sanat ve eğlence programları düzenlenecek.
Programlar çerçevesinde Türkü Baba Fatih Kısaparmak, Kıvırcık Ali, Uğur Işılak, Uğur Murathan Onur Şan gibi sanatçılar da konser verecek.
CAMİLER YIKANDI
Diğer taraftan Esenler Belediyesi Ramazan öncesi ilçede bulunan tüm camilerdeki halıları temizlik robotları ile yıkadı. Camilerin Ramazan boyunca dolup taştığını belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, “Cemaatin rahatsız olmaması ve daha bir huşu içinde ibadetlerini rahatça yapabilmesi için her yıl olduğu gibi bu sene de Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı temizlik ekiplerimiz deterjanlarla camilerimizi ve mescitlerimizi temizlediler” dedi

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2005 Perşembe 07:08:34
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 08:16:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?