23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Bölücülere Türk bayrağı açınca linç ediliyordu

Esenler'de eylem yapan terör örgütü PKK sempatizanlarına "Türk bayrağı" ile karşılık verince saldırıya uğrayan tekstilci Hüseyin Açıkgöz, "Bayrağı açtıktan sonra üzerime yürüdüler, o sırada yüzüme yumruklar atıldı" diye konuştu.

Eşi Döndü Açıkgöz ile birlikte Türk bayrağı açtığı gerekçesiyle eylemciler tarafından linç edilmek istenen Hüseyin Açıkgöz, yaşadığı dehşet anlarını anlattı. Oturduğu bölgede sık sık bu tür eylemler yaşandığına dikkat çeken Açıkgöz, "Dün de sabah saatlerinde bir grup gösteri yaptıktan sonra biz vatandaşlar olarak tepki verdik. Aradan bir süre geçtikten sonra tekrar bir grup geldi. Bizim apartmandaki bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Ben de balkondaki bayrağı alarak aşağı indim. Eşim de benimle birlikte gelmişti. Eylemler sırasında buradaki dükkanlara zarar verdiler. Bizim ülkemizde terör örgütü PKK ve Öcalan bayrağı açarak eylem yapan bu insanlara halk olarak tepki vermeliyiz. Ben de bayrağı açtıktan sonra üzerime yürüdüler. O sırada yüzüme yumruklar atıldı. Çevredeki vatandaşlar ve sivil polisler beni alarak bir apartmana götürdüler. Son zamanlarda ülkemizde bu tip olaylar arttı. Vatandaşlarımızın provokasyona gelmemeleri lazım. Vatandaşlar olarak duyarsız olmamamız gerekiyor" dedi.

Eşi Hüseyin Açıkgöz ile birlikte kendisini eylemcilerin arasında bulunan Döndü Açıkgöz de, "Ben de eşimin ardından aşağı indim. Gruba 'siz bu vatana ihanet ediyorsunuz, 30 bin insanımızı öldüren teröristi destekliyorsunuz' dedim. Ben kadınların bulunduğu grubun arasına gitmeye çalıştım; ancak 3 erkek üzerime gelerek yumruk ve tekme attı. Yere düşmüşüm. Çevredeki vatandaşlar beni kurtardı. Ben bu eylem sırasında polisle de göz göze geldim. Gerçekten çok korktum. Suçlu olan polis değil, polisin elinden yetkileri alan devlettir. Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde hem polis ve hem de askerin elinin kolunun bağlandığını gördüm" diye konuştu.

Atölyesinin kepengine Türk bayrağı asan Hüseyin Açıkgöz, "İşte bu bayrağı gösterdiğimiz zaman bu ülkede linç ediliyorsunuz" diyerek tepkisini sürdürdü. Döndü Açıkgöz de, küçük yaştaki oğlunu göstererek, "Benim oğlum bu ülke için ölmeye hazır" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 16:15:55
Güncelleme :5 Eylül 2005 Pazartesi 16:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?