23
Nisan
2024
Salı
EYÜP - İSTANBUL
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Hotel Daphnis



İstanbul’u ne kadar tanıyorsunuz? Medeniyetler ve dinlerin buluştuğu; zengin bir kültürel birikime sahip eski semtlerin sakladıkları güzellikleri biliyor musunuz? Kendinize zaman ayırıp, bilmediklerinizin peşine düşmeyeli ne kadar zaman geçti?

Kültür ve dinlenceyle yoğrulmuş farklı bir hafta sonu geçirmek isterseniz, sizi esrarlı bir dünyaya eski Bizans’ın tam kalbinde yer alan Fener’e davet ediyoruz. Fener Rum Patrikhanesi’nin hemen bitişiğinde yer alan Hotel Daphnis, sunduğu özel hafta sonu paketiyle, tarihi yarımadanın gizemli sokaklarını keşfetme fırsatı sunuyor.

Haliç kıyısında açılan ilk butik otel olma özelliğini taşıyan Hotel Daphnis, 108 yıllık dört Rum evinin restore edilmesiyle kazanılmış. Mimar Defne Yanger’in tarihe saygılı tutumuyla aslına uygun restore edilen Rum evlerinin duvarlarındaki kalem işleri, ahşap kapılar, tavan ve yer döşemeleri olduğu gibi korunmuş. Rum evlerindeki tulumbalar, lavabolar, vitraylar, lambalar ise yaşanmışlıkların anısına otelin restoranı ve ortak alanlarına serpiştirilmiş.

Bizans’ın tarihi ve mimari dokusunu hissederek konaklayabileceğiniz Hotel Daphnis’in 1’i suit, 15 konforlu odası bulunuyor. Titiz ve özenli bir dekorasyona sahip olan odalarda direkt telefon hattı, sıcak/soğuk havalandırma, saç kurutma makinesi, minibar, mevcut. Havaalanı transferi hizmeti verilen otelde konaklayarak, günlük kaygılarınızdan uzakta şık bir hafta sonu tatili geçirebilirsiniz.

Hafta sonu paketi:




Cafe Daphnis açıldı

Eski İstanbullular’ın yaşadığı bir evde konaklama olanağını sunan otel, yeni açılan Café Daphnis isimli restoranıyla da beğeni topluyor. Restoran açık ve kapalı olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Haliç manzaralı, rengarenk mevsim çiçekleriyle bezenmiş yaşam sevinci veren bir atmosfere sahip olan restoranın bahçe kısmında 35, iç mekanda 40 olmak üzere toplam 75 kişi ağırlanabiliyor.
Cafe Daphnis, semtin zengin kültür mozayiğinden esinlenen özgür bir mutfağa sahip. Gerek hafta sonu tatillerinizde, gerek akşam ve öğle yemeklerinizde bir lezzet yolculuğuna çıkabilirsiniz.
Bu yolculuğa sürahiyle sofraya gelen Mürefte şarabı eşliğinde peynir topları ya da somonlu kreple başlayıp, özgün bir Girit yemeği olan “Çullama”yla devam edebilirsiniz. Eğer vejeteryen iseniz
patlıcanlı böreği, zengin salataları, ıspanak soslu fettucine’yi ve yufka sepeti içinde cevizli kabağı tatmanızı öneririz.

Cafe Daphnis’te diabetler için özel meyveli mereng ve kuplar da hazırlanıyor.
Ev yapımı Alman usulü cheesecake ya da nefis çilekli mereng, bu atmosferi sıcak cafede, kahvenizle birlikte yemeğinizi bitirebileceğiniz tatlılardan bazıları.
Daphnis, sabah 8.00 gece 23.00 arası hizmet veriyor. Öğlen ve akşamları, gruplara alternatifli set mönüler hazırlanabiliyor. Pazartesi dışında her gün açık olan restoranda kahvaltı servisi hafta içi 8.00-11.00, hafta sonu 8.00-13.00 saatleri arasında.




Neleri görebilirsiniz?


Haliç kıyılarında yüzyıllar boyunca var olmuş bütün medeniyetlerin izlerini bulmak mümkün. Suların altında Bizans’ın o ünlü hazine dolu gemisi yatıyor mu bilinmez ama, kıyılarda yer alan Bizans dönemi yapılar ve yapı kalıntıları, en az denizin dibinde olduğuna inanılan ganimet kadar zengin bir tarihi miras aslında. Bizans’ın sarayları, surları, mahzenleri, sur kapıları, Osmanlı’nın köşkleri, kasırları, imarethaneleri ve hamamlarının yanı sıra, birçok ulus ve dinden insanın barındığı tarihi evleri, üç büyük dinin ibadethaneleri bu kıyılarda görülebilir. Bizans ve Osmanlı döneminde, kentin ihtiyacı için getirilen suların dağıtıldığı yeraltı dehlizleri ise tam bir efsanedir Haliç ve İstanbul için... Bu tarihi yapıların sayıları azalsa da, Hotel Daphnis’te konaklayarak, kalanların izlerinden geçmişin gizemine uzanabilirsiniz.


Fener, Balat, Ayvansaray Surları : 5 ve 6’ıncı yüzyıldan kalma surlar, Haliç surları olarak da biliniyor.

Anemas Kulesi ve Zindanı : Ayvansaray’dadır. Anemas Kulesi’nin XI. yüzyılda surları korumak amacıyla yapıldığı tahmin ediliyor. XII. yüzyılda İmparator II. Aleksios Comnenos döneminde, Kandiya Kralı’nın oğlu Michael Anemas adlı askerin bu kuleye kapatılmış olması dolayısıyla, kuleye Anemas Zindanı adı verilmiş. Bir bölümü Bizans döneminde su deposu olarak kullanılmış. Kulenin altındaki surlarda çok sayıda hücre bulunuyor. Yanında Isaac Angelos Kulesi var.

Blakhernai Sarayı kalıntıları: Anemas zindanının bitişiğindeki saray, Bizans’ın en önemli ve en görkemli saraylarından biriymiş. İmparator I. Anastasios döneminde V. yüzyılda inşa edilmiş.

Eğri Kapı : Bizans dönemindeki adı Porte Caligaria’ olan Eğri Kapı, İstanbul’un fethinde önemli bir rol oynamış. Ünlü Kaşıkçı Elması bu kapının dış tarafındaki bir çöplükte bulunmuş.

Heraklios Kuleleri ve Leon Hisarı : Heraklios Kuleleri, Bizans İmparatoru Heraklios tarafından 627 yılında yaptırılmıştır.

Tekfur Sarayı : Blakhernai Sarayı’na ek olarak yapılan Tekfur Sarayı, Bizans’tan günümüze dört duvarıyla birlikte ayakta kalabilen tek saray. Adı, Ermenice ‘Kral’ anlamına gelen ‘Tekavor’dan geliyor.

Hagia Maria Kilisesi (Kanlı Kilise) : Fener’deki bu kilise, İstanbul’da Bizans döneminden kalan ve halen ibadete açık olan tek kilisedir. Bizans İmparatoru VIII. Mikhael tarafından 1261 yılında yaptırılmıştır. İmparatorun kızı Prenses Maria bu kilisede inzivaya çekildiği için, kiliseye onun adı verilmiştir.

Hagios Dimitrios Kilisesi : Balat’taki bu yapı, bölgenin önemli Ortodoks kiliselerinden biri. 1597 ile 1601 yılları arasında Patrikhane Kilisesi olarak hizmet vermiş.

Hagios Georgios Kilisesi (Patrikhane Kilisesi) : Fener Rum Ortodoks Patrikliği’nin Kilisesi’dir. İlk olarak XVI. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen kilise daha sonraki yıllarda yıkılınca 1837 yılında yeniden inşa edilmiş. Patrikhane Kilisesi olması dolayısıyla her gün yüzlerce ziyaretçinin akınına uğrayan kilisenin içinde, Rum Ortodoks cemaatine ait son derece değerli dini eşyalar ve orjinal ikonalar bulunuyor.

Hagios Georgios Metohion Kilisesi : Fener’deki bu kilise, XVI. veya XVII. yüzyılda yapılmış ve Kudüs Patrikliği’ne bağlanmış.Bu yüzden Kudüs Kilisesi olarak da biliniyor.

Hagios Georgios Poteras Kilisesi : Fener’in yukarı kısımlarında, Murat Molla Sokağı’nda bulunan Rum Ortodoks kilisesidir.

Hagios İoannes Prodromos Kilisesi : Balat’ta bulunan bu kilisenin ilk yapılışı XIV. yüzyıla kadar uzanıyor.

Hançerli Panayia Kilisesi : Tekfur Sarayı’na yakınlığı dolayısıyla Tekfur Sarayı Kilisesi olarak da bilinir.

Panayia Balino Kilisesi : Balat’ta yer alan bu kilise, ilk olarak XVI. yüzyılda yapılmış bir Rum Ortodoks Kilisesi.

Panayia Suda Kilisesi : Ayvansaray ile Eğrikapı arasında yer alan bir Rum Ortodoks kilisesi.

Taksiarkhes Kilisesi : İmrozlu Rumlar’ın kurduğu kilise olarak biliniyor. İlk yapılış tarihi hakkında kesin bilgi yok.

Fener Rum Erkek Lisesi: Özgün mimarisi, görkemli yapısı ve kırmızı tuğladan örülmüş duvarlarıyla dikkati çeken bu okul Kırmızı Mektep adıyla da biliniyor. Bu okulun hemen yanındaki Yuvakimyon Rum Kız Lisesi ve Patrikhane yakınındaki Maraşlı Rum İlkokulu (Hotel Daphnis’in tam karşısında), Rum azınlığa ait eğitim kurumları. Fener’deki eski bir Bizans yapısı ise günümüzde Kadın Eserleri Kütüphanesi olarak hizmet veriyor.

Surp Hıreşdagabet Ermeni Kilisesi : Balat’ta, Gregoryen Ermeniler’in en önemli kiliselerinden biridir.

Sveti Stefanos Bulgar Kilisesi : Balat’la Fener arasında, Mürsel Paşa Caddesi üzerindeki kilise 1898 yılında dökme demir malzemeler kullanılarak inşa edilmiş. Yeniden monte edilebilir özelliğe sahip kilise son derece özgün bir mühendislik çalışması olarak da dikkat çekiyor.

Vlaherna Kilisesi ve Ayazması : Ayvansaray Kapısı’nın olduğu yerdeki Kuyu Sokağı’nın tam karşısında yer alıyor. Çok eski tarihlere uzanan ayazması dolayısıyla Ortodoks cemaat için son derece önemli.


Ahrida Sinagogu : Balat’ta Kürkçü Çeşme Caddesi üzerindedir. Sinagogun ilk yapılışı 15. yüzyıla kadar gidiyor. Musevilerin ibadetinin dışında, gezip görme amaçlı turistik ziyaretlere de açık. Ancak bu ziyaretler için Hahambaşılık’tan izin almak gerekiyor.
Semtteki diğer sinagoglar şunlar:
Çana Sinagogu, İstipol Sinagogu, Kasturya Sinagogu, Selaniko Sinagogu, Yanbol Sinagogu.




Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için:

Hotel Daphnis
Tel: 0212 531 48 58
Faks: 0212 532 89 92
www.hoteldaphnis.com
info@hoteldaphnis.com
Sadrazam Ali Paşa Caddesi, No:26 Haliç Fener İstanbul

İlgili Kişi :
Adres1 :Sadrazam Ali Paşa Caddesi, No:26 Haliç - Fener,Eyüp -İstanbul
Adres2 :
Posta Kodu :
Telefon :+90 212 531 48 58
Faks :+90 212 532 89 92
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.